Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΠατατόσουπα με τραγανό προσούτο
Ab logo
  • Πατατόσουπα με τραγανό προσούτο

Πατατόσουπα με τραγανό προσούτο

από MadeWithAB

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

3 στα 5
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Ορεκτικό
Πατατόσουπα με τραγανό προσούτο

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες

6 μερίδες
  • 300 g πατάτες σε κύβους
  • 1 πράσο λεπτοκομμένο (λευκό μέρος)
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
  • λίγο φρέσκο θυμάρι
  • 4 φλ. ζωμό λαχανικών
  • 2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 g κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φλ. τριμμένη πικάντικη γραβιέρα
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • κρουτόν
  • 50 g προσούτο

Ας μαγειρέψουμε

• Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το πράσο. Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά με το βούτυρο • και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. • Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες, τον ζωμό και σιγοβράζουμε με κλειστό καπάκι μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. • Ελέγχουμε αν το αλάτι μας είναι καλό. Αφαιρούμε από τη φωτιά και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ. • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν είναι πηχτό αραιώνουμε με λίγο νερό ή γάλα. • Όσο είναι ακόμα ζεστή, προσθέτουμε τη γραβιέρα, ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε αμέσως. Για το σερβίρισμα: • Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με λίγο λάδι το προσούτο που έχουμε κόψει σε λωρίδες. • Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, με κρουτόν και τσιγαρισμένο προσούτο. • Προαιρετικά, μπορούμε να ρίξουμε και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό,Βραδινό
Χειμώνας
Ορεκτικό
  • Πατατόσουπα με τραγανό προσούτο