Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΠατατούλες με μυρωδικά και κρούστα παξιμαδιών
Ab logo
  • Πατατούλες με μυρωδικά και κρούστα παξιμαδιών

Πατατούλες με μυρωδικά και κρούστα παξιμαδιών

από AB FOODSTORIES

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

5 στα 5
Κλασική
Χριστούγεννα
Συνοδευτικά
Πατατούλες με μυρωδικά και κρούστα παξιμαδιών

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες

6 μερίδες
  • 15 κιλό πατατούλες για φούρνο, με τη φλούδα τους
  • 1 κ.σ. ξερό θυμάρι
  • 5 κ.γ. καπνιστή πάπρικα σε σκόνη
  • 5 κ.γ. κάρι
  • 5 κ.γ. σπόροι γλυκάνισου
  • 2 κ.σ. χονδρό αλάτι
  • πιπέρι
  • 5 φλ. τριμμένα παξιμάδια της αρεσκείας μας
  • 40 ml ελαιόλαδο

Ας μαγειρέψουμε

• Πλένουμε και βουρτσίζουμε σχολαστικά τις πατατούλες και τις βράζουμε για 30 - 40 λεπτά σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην ανοίξουν. • Τις αφήνουμε να κρυώσουν, τις κόβουμε στη μέση και τις βάζουμε σε μεγάλο μπολ με το θυμάρι, την πάπρικα, το κάρι, το γλυκάνισο, το χονδρό αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε, ρίχνουμε το τριμμένο παξιμάδι και ανακατεύουμε καλά. • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C και μαζί προθερμαίνουμε και ένα μέτριο ταψί στο οποίο έχουμε ρίξει το ελαιόλαδο, ώστε να κάψει. Μόλις αχνίσει, το βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε τις πατάτες (προσέχουμε γιατί θα τσιτσιρίσουν). Τις απλώνουμε και ψήνουμε για 1 ώρα, μέχρι να χρυσίσουν καλά. • Τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας πριν τις σερβίρουμε.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Νέα Ελληνική
Κλασική
Χριστούγεννα
Μεσημεριανό,Βραδινό
Χειμώνας
Συνοδευτικά
  • Πατατούλες με μυρωδικά και κρούστα παξιμαδιών