Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΠάβλοβα με παγωτό βανίλια και σάλτσα από κεράσια
Ab logo
  • 00:00
    -00:56
  • Πάβλοβα με παγωτό βανίλια και σάλτσα από κεράσια

Πάβλοβα με παγωτό βανίλια και σάλτσα από κεράσια

από AB Foodstories

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

2 στα 5
Κλασική
Πάρτυ ενηλίκων,Βραδιές με φίλους,Κυριακάτικο Γεύμα
Γλυκό
Πάβλοβα με παγωτό βανίλια και σάλτσα από κεράσια

Θα χρειαστώ υλικά για 8 μερίδες

8 μερίδες
  • 5 ασπράδια μέτριων φρέσκων αβγών ελευθέρας βοσκής ΑΒ (για τις μαρέγκες)
  • 300 g ζάχαρη κρυσταλλική λεπτή ΑΒ (για τις μαρέγκες)
  • 2 βανίλιες, κάψουλες (για τις μαρέγκες)
  • 500 ml φρέσκο γάλα από τη Θεσσαλία «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» (για το παγωτό)
  • 500 ml κρέμα γάλακτος ΑΒ (για το παγωτό)
  • 5 κρόκοι αβγών (για το παγωτό)
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ (για το παγωτό)
  • 125 g ζάχαρη (για το παγωτό)
  • 1 λοβός φυσικής βανίλιας (για το παγωτό)
  • 600 g κεράσια, αποπυρηνωμένα (για τη σάλτσα)
  • 150 g ζάχαρη (για τη σάλτσα)
  • 150 ml νερό (για τη σάλτσα)
  • 1 λεμόνι, το ξύσμα και χυμός από το μισό (για τη σάλτσα)
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ (για τη σάλτσα)

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Αυγά Ελευθέρας Βοσκής Large 6 Τεμάχια
    6 τεμ
    0,42 Ε/ τεμ
    €2,53
    7133482
  • Ζάχαρη Λευκή Κρυσταλλική 1kg
    1 κιλ
    0,78 Ε/ κιλ
    €0,78
    7473026
  • Βανιλλίνη  1.5gr
    1,5 γρ
    233,33 Ε/ κιλ
    €0,35
    7471616
  • 7299407
  • Ας μαγειρέψουμε

    Μαρέγκες:
    • Βάζουμε τα ασπράδια να χτυπιούνται στη μέτρια ταχύτητα του μίξερ. Όταν αρχίσει να σφίγγει η μαρέγκα, προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη, λίγη κάθε φορά, μέχρι να τη ρίξουμε όλη και να πάρουμε μια μαρέγκα σφιχτή, συμπαγή και γυαλιστερή, που θα στέκεται πολύ καλά.
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100°C και στρώνουμε με χαρτί ψησίματος ένα ρηχό ταψί στο οποίο έχουμε σχεδιάσει με μολύβι κύκλους διαμέτρου 10 εκ. Γυρίζουμε το χαρτί από την ανάποδη. Με μια σπάτουλα παίρνουμε κουταλιές από τη μαρέγκα και τις απλώνουμε πάνω στους κύκλους που σχεδιάσαμε. Στη συνέχεια διαμορφώνουμε τους δίσκους σε φωλιές ανασηκώνοντας την περιφέρειά τους.
    • Ψήνουμε τις μαρέγκες για περίπου 1½ ώρα, μέχρι να σφίξουν και να κάνουν κρούστα. Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στον φούρνο.
    Παγωτό:
    • Εν τω μεταξύ, με κοφτερό μαχαιράκι ανοίγουμε τη βανίλια στη μέση και ξύνουμε τα σποράκια. Τα ρίχνουμε σε κατσαρολάκι μαζί με το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά να πάρει βράση.
    • Χτυπάμε σε ένα μπολ με μίξερ χειρός τους κρόκους με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ μέχρι να ομογενοποιηθούν και να ασπρίσουν λίγο. Περιχύνουμε με το καυτό γάλα, ανακατεύουμε καλά και ξαναβάζουμε το μείγμα στο κατσαρολάκι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να πήξει ελαφρώς η κρέμα, χωρίς να πάρει βράση.
    • Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και το κρυώνουμε στο ψυγείο. Αν έχουμε παγωτομηχανή, παγώνουμε εκεί το παγωτό και, όταν παγώσει, το μεταφέρουμε σε κατάλληλο δοχείο και το αφήνουμε στην κατάψυξη. Εναλλακτικά, το βάζουμε κατευθείαν στην κατάψυξη μέσα σε μεταλλικό σκεύος για περίπου 6 ώρες, ανακατεύοντάς το ενδιάμεσα 2-3 φορές με ένα πιρούνι για να μην πιάσει πάγο.
    Σάλτσα κερασιών:
    • Παράλληλα, αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα κεράσια με το ειδικό εργαλείο και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το περισσότερο νερό, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά, να δέσει λίγο το σιρόπι.
    • Προσθέτουμε το κορν φλάουρ διαλυμένο στο υπόλοιπο νερό και δίνουμε μία ακόμη βράση, να δέσει η σάλτσα. Τη μεταφέρουμε σε μπολ και αφήνουμε να κρυώσει.
    • Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, μοιράζουμε τις μαρέγκες σε πιάτα, γεμίζουμε την καθεμία με 1-2 μπάλες παγωτό και σερβίρουμε αμέσως περιχύνοντας με σάλτσα από κεράσια.
    Αξιολόγηση
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Πάρτυ ενηλίκων,Βραδιές με φίλους,Κυριακάτικο Γεύμα
    Γλυκό
    Καλοκαίρι
    Γλυκό
    • 00:00
      -00:56
    • Πάβλοβα με παγωτό βανίλια και σάλτσα από κεράσια

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Αυγά Ελευθέρας Βοσκής Large 6 Τεμάχια
    6 τεμ
    0,42 Ε/ τεμ
    €2,53
    7133482
  • Ζάχαρη Λευκή Κρυσταλλική 1kg
    1 κιλ
    0,78 Ε/ κιλ
    €0,78
    7473026
  • Βανιλλίνη  1.5gr
    1,5 γρ
    233,33 Ε/ κιλ
    €0,35
    7471616
  • 7299407