Πένες µε πέστο αβοκάντο στο πεντάλεπτο
από AB FOODSTORIES
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
1'- 30'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
5 στα 5Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 300 g. πένες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 αβοκάντο, ώριμο και μαλακό, καθαρισμένο
- 1 φλ. βασιλικό
- 3 κ. σ. κουκουνάρι
- 1 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 1 φλ. ελαφρώς ζεστό νερό
- 1 φλ. χυμό λεμονιού
- αλάτι
Ας μαγειρέψουμε
• Βράζουμε τις πένες αλ ντέντε σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
• Φτιάχνουμε το πέστο αβοκάντο χτυπώντας στο μούλτι σε δυνατή ταχύτητα το αβοκάντο, το σκόρδο, τον βασιλικό, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, τον χυμό λεμονιού, το νερό και το αλάτι μέχρι να σχηματιστεί μια βελούδινη κρεμώδης σάλτσα.
• Αν χρειαστεί αραίωση, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν τα μακαρόνια.
• Σε μια βαθιά πιατέλα αναμειγνύουμε το πέστο με τα ζυμαρικά και σερβίρουμε.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Άνοιξη
Κυρίως πιάτο