Ab logo
  • Πένες Αραμπιάτα

Πένες Αραμπιάτα

από AB FOODSTORIES

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

1'- 30'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Πένες Αραμπιάτα

Θα χρειαστώ υλικά για 1 μερίδες

1 μερίδες
  • 350 γρ. πένες
  • 6 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκες καυτερές πιπερίτσες της αρεσκείας μας, ψιλοκομμένες (χωρίς τα σπόρια)
  • 5 φλ. φύλλα μαϊντανού
  • “φλούδες” παρμεζάνα, για το σερβίρισμα (τις κόβουμε με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε τα λαχανικά)
  • 600 γρ. φρέσκες τομάτες, κομμένες σε μικρά κυβάκια (ή ίση ποσότητα κονκασέ)
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • αλάτι

Ας μαγειρέψουμε

Βράζουμε τις πένες σε άφθονο, αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε κατά μέρος. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις καυτερές πιπερίτσες, το μαϊντανό και το σκόρδο για 1 λεπτό το πολύ, μέχρι το σκόρδο να σκορπίσει το άρωμά του αλλά να μην ροδίσει γιατί θα πικρίσει. Βγάζουμε τα υλικά με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε κατά μέρος.Ρίχνουμε στο τηγάνι με το ελάχιστο αλλά αρωματισμένο ελαιόλαδο τις τομάτες και τις αφήνουμε να πάρουν μια βράση, σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε ξανά στο σκεύος τα υλικά που αφήσαμε κατά μέρος (σκόρδο, πιπερίτσες και μαϊντανό), χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να δέσει. Αλατίζουμε, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα στραγγισμένα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε ξανά και σερβίρουμε, μοιράζοντας σε κάθε μερίδα “φλούδες” παρμεζάνας.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό,Βραδινό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο
  • Πένες Αραμπιάτα