Ας μαγειρέψουμε
1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι & τρίβουμε το σκόρδο στον ψιλό τρίφτη. 2. Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο & σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Ρίχνουμε το σκόρδο και χαμηλώνουμε την φωτιά στο μέτριο. 3. Ρίχνουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 2’.4. Προσθέτουμε το κονκασέ, το ξυλάκι & την σκόνη κανέλας, αλατοπίπερο και βράζουμε την σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 10’.5. Σε βαθιά κατσαρόλα, βράζουμε τις πέννες & τις σουρώνουμε. 6. Στραγγίζουμε τον τόνο καλά και τον προσθέτουμε στο τηγάνι με την σάλτσα. 7. Με μια ξύλινη κουτάλα «σπάμε» τον τόνο για να πάει παντού και ανακατεύουμε ελαφρά. 8. Βράζουμε την σάλτσα με τον τόνο για 4’ και προσθέτουμε τις βρασμένες πέννες. 9. Ανακατεύουμε το φαγητό προσεκτικά και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό ή άνηθο και πιπέρι.