Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΠέννες με Τόνο, Ντομάτα & Κανέλα
Ab logo
  • Πέννες με Τόνο, Ντομάτα & Κανέλα

Πέννες με Τόνο, Ντομάτα & Κανέλα

Δύσκολη ημέρα και ψάχνεις ένα νόστιμο, αλλά γρήγορο πιάτο; Ετοίμασε πέννες με τόνο, ντομάτα & κανέλα σε μόλις 15’, με «κάτω από €10» από το #MadewithAB.

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

1'- 30'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Πέννες με Τόνο, Ντομάτα & Κανέλα

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 500 g πέννες ριγέ ολικής άλεσης
  • 300 g τόνος κονσέρβα σε νερό
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκελίδες σκόρδο
  • 400 g τοματάκια κονκασέ ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. γλυκού τοματοπελτές
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκος μαϊντανός ή άνηθος (για το σερβίρισμα)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για το σερβίρισμα)

Ας μαγειρέψουμε

1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι & τρίβουμε το σκόρδο στον ψιλό τρίφτη. 2. Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο & σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Ρίχνουμε το σκόρδο και χαμηλώνουμε την φωτιά στο μέτριο. 3. Ρίχνουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 2’.4. Προσθέτουμε το κονκασέ, το ξυλάκι & την σκόνη κανέλας, αλατοπίπερο και βράζουμε την σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 10’.5. Σε βαθιά κατσαρόλα, βράζουμε τις πέννες & τις σουρώνουμε. 6. Στραγγίζουμε τον τόνο καλά και τον προσθέτουμε στο τηγάνι με την σάλτσα. 7. Με μια ξύλινη κουτάλα «σπάμε» τον τόνο για να πάει παντού και ανακατεύουμε ελαφρά. 8. Βράζουμε την σάλτσα με τον τόνο για 4’ και προσθέτουμε τις βρασμένες πέννες. 9. Ανακατεύουμε το φαγητό προσεκτικά και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό ή άνηθο και πιπέρι.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Κυρίως πιάτο
  • Πέννες με Τόνο, Ντομάτα & Κανέλα