Πέννες με πέστο μπρόκολου και κοτόπουλο
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
4 στα 5
Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 500 g ΑΒ ΕΠΙΛΟΓΗ φιλέτο στήθος κοτόπουλου, από Γιαννιώτικες Φάρμες, κομμένο σε μπουκίτσες
- 3 κουτ. σούπας Η ΑΒ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ποικιλία Κορωνέικη
- 500 g πέννες
- 200 g τοματίνια, κομμένα στη μέση
- ΑΒ parmigiano reggiano, τριμμένη (για το σερβίρισμα)
- 300 g μπρόκολο (για το πέστο)
- 2 σκελίδες σκόρδο (για το πέστο)
- 50 g κουκουνάρι (για το πέστο)
- 100 g ΑΒ parmigiano reggiano, τριμμένη (για το πέστο)
- 100 ml Η ΑΒ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ποικιλία Κορωνέικη
- αλάτι (για το πέστο)
- πιπερι (για το πέστο)
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
Ας μαγειρέψουμε
1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ψήνουμε το κοτόπουλο σε χαμηλή φωτιά.
2. Το μεταφέρουμε σε μια επιφάνεια κοπής, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το κόβουμε σε μπουκίτσες.
3. Κόβουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια, το βράζουμε για 3-4’, το στραγγίζουμε και το περιχύνουμε με κρύο νερό.
4. Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια.
5. Σε ένα μούλτι ρίχνουμε τις σκελίδες σκόρδου, τα κουκουνάρια, το μπρόκολο, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερό και χτυπάμε καλά.
6. Βράζουμε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (συγκεκριμένα 1’ λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο) και κρατάμε ½ κούπα από το νερό στο οποίο τις βράσαμε.
7. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε τα κομμένα τοματίνια και τα σοτάρουμε για 3-4’ σε λίγο ελαιόλαδο.
8. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τις πέννες, τη σάλτσα πέστο και λίγο νερό από αυτό που κρατήσαμε και ανακατεύουμε.
9. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με λίγη ακόμη παρμεζάνα!