Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΠέννες με πέστο μπρόκολου και κοτόπουλο
Ab logo
  • 00:00
    -02:15
  • Πέννες με πέστο μπρόκολου και κοτόπουλο
  • Πέννες με πέστο μπρόκολου και κοτόπουλο

Πέννες με πέστο μπρόκολου και κοτόπουλο

από "Mama Knows (http://mamaknows.gr/)"
"Η Mama Knows βάζει τέλος στη μάχη κάθε μαμάς που προσπαθεί να πείσει τα παιδιά της να τρώνε λαχανικά! Η νέα #MadewithAB συνταγή για πέννες με πέστο μπρόκολου και κοτόπουλο θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους! "

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

4 στα 5
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Πέννες με πέστο μπρόκολου και κοτόπουλο

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 500 g ΑΒ ΕΠΙΛΟΓΗ φιλέτο στήθος κοτόπουλου, από Γιαννιώτικες Φάρμες, κομμένο σε μπουκίτσες
  • 3 κουτ. σούπας Η ΑΒ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ποικιλία Κορωνέικη
  • 500 g πέννες
  • 200 g τοματίνια, κομμένα στη μέση
  • ΑΒ parmigiano reggiano, τριμμένη (για το σερβίρισμα)
  • 300 g μπρόκολο (για το πέστο)
  • 2 σκελίδες σκόρδο (για το πέστο)
  • 50 g κουκουνάρι (για το πέστο)
  • 100 g ΑΒ parmigiano reggiano, τριμμένη (για το πέστο)
  • 100 ml Η ΑΒ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ποικιλία Κορωνέικη
  • αλάτι (για το πέστο)
  • πιπερι (για το πέστο)

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Φιλέτο Στήθος Νωπού Κοτόπουλου Ελληνικό
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7222742
  • Ελαιόλαδο Εξαιρετικό Παρθένο Ποικιλία Κορωνέικη 1lt
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7231636
  • Πένες Πάστες Ζυμαρικών 500 gr
    500 γρ
    1,5 Ε/ κιλ
    €0,75
    7083951
  • Τοματίνια Εισαγωγής 250g
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063700
  • Ας μαγειρέψουμε

    1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ψήνουμε το κοτόπουλο σε χαμηλή φωτιά.
    2. Το μεταφέρουμε σε μια επιφάνεια κοπής, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το κόβουμε σε μπουκίτσες.
    3. Κόβουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια, το βράζουμε για 3-4’, το στραγγίζουμε και το περιχύνουμε με κρύο νερό.
    4. Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια.
    5. Σε ένα μούλτι ρίχνουμε τις σκελίδες σκόρδου, τα κουκουνάρια, το μπρόκολο, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερό και χτυπάμε καλά.
    6. Βράζουμε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (συγκεκριμένα 1’ λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο) και κρατάμε ½ κούπα από το νερό στο οποίο τις βράσαμε.
    7. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε τα κομμένα τοματίνια και τα σοτάρουμε για 3-4’ σε λίγο ελαιόλαδο.
    8. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τις πέννες, τη σάλτσα πέστο και λίγο νερό από αυτό που κρατήσαμε και ανακατεύουμε.
    9. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με λίγη ακόμη παρμεζάνα!

    Αξιολόγηση
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Μεσημεριανό
    Όλες οι εποχές
    Κυρίως πιάτο
    • 00:00
      -02:15
    • Πέννες με πέστο μπρόκολου και κοτόπουλο
    • Πέννες με πέστο μπρόκολου και κοτόπουλο

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Φιλέτο Στήθος Νωπού Κοτόπουλου Ελληνικό
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7222742
  • Ελαιόλαδο Εξαιρετικό Παρθένο Ποικιλία Κορωνέικη 1lt
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7231636
  • Πένες Πάστες Ζυμαρικών 500 gr
    500 γρ
    1,5 Ε/ κιλ
    €0,75
    7083951
  • Τοματίνια Εισαγωγής 250g
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063700