Πέστροφες με αμύγδαλα
από Σιμόνη Καφίρη
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
1'- 30'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 4 πέστροφες
- 200 γρ. βούτυρο φρέσκο
- 1 κουταλιά καλαμποκέλαιο
- 1 φλιτζάνι αμύγδαλα φιλέ, καβουρδισμένα
- 1 λεμόνι (χυμός)
- Αλάτι
- πιπέρι
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7062495
7103838
7062943
Έχεις ήδη στην κουζίνα
7136110
Για δες 1 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Καθαρίζετε τις πέστροφες και χαράζετε την πλάτη τους και από τις δύο πλευρές με μαχαίρι. Τις αλείφετε με το καλαμποκέλαιο,τις αλατοπιπερώνετε και τις βάζετε σε πυρίμαχο σκεύος. Λιώνετε το βούτυρο και τις περιχύνετε. Τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 20 λεπτά περίπου, περιχύνοντας τακτικά με το λιωμένο βούτυρο. 5-6 λεπτά πριν ψηθούν εντελώς,ρίχνετε από πάνω τα αμύγδαλα. Μόλις τις βγάλετε από το φούρνο, τις περιχύνετε με το χυμό λεμονιού και σερβίρετε αμέσως. Τις συνοδεύετε με πατάτες βραστές, περιχυμένες με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού και πασπαλισμένες με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7062495
7103838
7062943
Έχεις ήδη στην κουζίνα
7136110
Για δες 1 ακόμη προϊόντα