Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΠιατέλα λευκών τυριών ΑΒ Επιλογή με φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς και τσάτνεϊ από φρούτα του δάσους
Ab logo
  • Πιατέλα λευκών τυριών ΑΒ Επιλογή με φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς και τσάτνεϊ από φρούτα του δάσους

Πιατέλα λευκών τυριών ΑΒ Επιλογή με φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς και τσάτνεϊ από φρούτα του δάσους

από #MadeWithAB
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Βραδιές με φίλους
Άλλο
Πιατέλα λευκών τυριών ΑΒ Επιλογή με φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς και τσάτνεϊ από φρούτα του δάσους

Θα χρειαστώ υλικά για 8 μερίδες

8 μερίδες
  • 250 g λευκά τυριά ΑΒ Επιλογή (ανθότυρο, μυζήθρα, μανούρι)
  • 80 g αμύγδαλα, καβουρδισμένα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150° C για 15 λεπτά
  • 80 g φιστίκια Αιγίνης ψίχα, ανάλατα, καβουρδισμένα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150° C για 5 λεπτά
  • 6 φρέσκα δαμάσκηνα, ώριμα, σφιχτά, χωρίς κουκούτσια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 μπολάκι κυβάκια από ψίχα καρπουζιού, χωρίς κουκούτσια
  • 2 κλωνάρια φρέσκος βασιλικός, δυόσμος και θυμάρι
  • μερικές σταγόνες ελαιόλαδο
  • 3 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρή πιπερίτσα τσίλι, φρέσκια, ψιλοκομμένη
  • 1 κ. γ. τζίντζερ, σε σκόνη
  • 3 κ. σ. βαλσαμικό ξίδι
  • 1 κ. σ. χυμός λεμονιού
  • 200 g μαρμελάδα φρούτα του δάσους (ή άλλη κόκκινη μαρμελάδα, π.χ. κεράσι, φράουλα, μύρτιλο κ.ά.)
  • 1 κ. γ. ξύσμα λεμονιού

Ας μαγειρέψουμε

• Τσάτνεϊ: Σε μικρή κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και την πιπερίτσα τσίλι για περίπου 8 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσουν. • Σβήνουμε με το βαλσαμικό ξίδι, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το τζίντζερ και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. • Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό, ανακατεύουμε και το σερβίρουμε με τα τυριά, αφού κρυώσει καλά. • Σερβίρισμα: Τακτοποιούμε τα τυριά σε μια μεγάλη πιατέλα ή σε ξύλινη τάβλα. Τα σκληρά τυριά τα κόβουμε σε φέτες ή κύβους, ενώ τα αλοιφωτά τα βάζουμε σε μικρά μπολάκια. • Κοντά τους βάζουμε σε ξεχωριστά πιατάκια τα κυβάκια καρπουζιού και τις φέτες δαμάσκηνου, όλα ραντισμένα με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και βαλσαμικό ξίδι. • Πάνω στα φρούτα σκορπίζουμε τους καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς και τα φύλλα από τα μυρωδικά.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Γαλλική
Κλασική
Βραδιές με φίλους
Βραδινό
Όλες οι εποχές
Άλλο
  • Πιατέλα λευκών τυριών ΑΒ Επιλογή με φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς και τσάτνεϊ από φρούτα του δάσους