Πικάντικα χορτομπιφτέκια με μάραθο, δυόσμο και πουρέ πατάτας
από Πηγή ΑΒ Μagazine
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Καθημερινές συνταγές
Ορεκτικό
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 4 μέτριες πατάτες, βρασμένες και λιωμένες με το πιρούνι
- 1,5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι γλυκού μέτρια γεμάτο πιπέρι
- 1/2 κουταλάκι γλυκού τριμμένο γλυκάνισο
- 2 κουταλιές σούπας ρακή ή ούζο
- 2 αβγά
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 ματσάκι άνηθο
- 1 ματσάκι μάραθο
- 1/2 κιλό σπανάκι
- 1/2 κιλό λάπαθα
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού παρθένο ελαιόλαδο
- Αλάτι
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7222810
7069573
7064746
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7148368
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Πλένετε τα χόρτα πολύ καλά και τα αφήνετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν το νερό τους. Σκεπάστε τα σε βαμβακερές πετσέτες και πιέστε τα ελαφρά με το χέρι σας, ώστε να φύγουν όλα τα υγρά. Ψιλοκόβετε τα χορταρικά σε ένα μεγάλο μπολ, τα αλατίζετε και τα «τρίβετε» με το αλάτι για να «βγάλουν» όλα τους τα υγρά και να αποκτήσουν ένα σκούρο χρώμα. Στραγγίζετε, σφίγγοντάς τα με τις χούφτες σας και τα ρίχνετε σε ένα καθαρό μπολ. Προσθέτετε τον πουρέ πατάτας, τα αβγά, το πιπέρι, το γλυκάνισο, το ελαιόλαδο και τη ρακή ή το ούζο. Ρίχνετε σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αρχίσει να σφίγγει το μίγμα. Πλάθετε σε μπιφτέκια. Στρώνετε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα, βάζετε μια κουταλιά ελαιόλαδο και τοποθετείτε επάνω τα μπιφτέκια. Ψήνετε στο κέντρο του φούρνου στους 180ºC για 25 - 30 λεπτά. Τα βγάζετε και τα τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν το λάδι τους. Σερβίρετε χλιαρούς τους χορτοκεφτέδες, συνοδεύοντάς τους με σκορδαλιά ή με λίγο γιαούρτι.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Brunch
Όλες οι εποχές
Ορεκτικό
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7222810
7069573
7064746
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7148368
Για δες 4 ακόμη προϊόντα