facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΠικάντικα χορτομπιφτέκια με μάραθο, δυόσμο και πουρέ πατάτας
Ab logo
  • Πικάντικα χορτομπιφτέκια με μάραθο, δυόσμο και πουρέ πατάτας
Πικάντικα χορτομπιφτέκια με μάραθο, δυόσμο και πουρέ πατάτας

Πικάντικα χορτομπιφτέκια με μάραθο, δυόσμο και πουρέ πατάτας

από Πηγή ΑΒ Μagazine
Εύκολη
31'- 60'
0/5
Χαμηλό

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 4 μέτριες πατάτες, βρασμένες και λιωμένες με το πιρούνι
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/2 κιλό λάπαθα
  • 1/2 κιλό σπανάκι
  • 1 ματσάκι μάραθο
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 αβγά
  • 2 κουταλιές σούπας ρακή ή ούζο
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού τριμμένο γλυκάνισο
  • 1 κουταλάκι γλυκού μέτρια γεμάτο πιπέρι
  • 1,5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αλάτι
  • 4 μέτριες πατάτες, βρασμένες και λιωμένες με το πιρούνι
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/2 κιλό λάπαθα
  • 1/2 κιλό σπανάκι
  • 1 ματσάκι μάραθο
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 αβγά
  • 2 κουταλιές σούπας ρακή ή ούζο
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού τριμμένο γλυκάνισο
  • 1 κουταλάκι γλυκού μέτρια γεμάτο πιπέρι
  • 1,5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αλάτι

Ας μαγειρέψουμε

Πλένετε τα χόρτα πολύ καλά και τα αφήνετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν το νερό τους. Σκεπάστε τα σε βαμβακερές πετσέτες και πιέστε τα ελαφρά με το χέρι σας, ώστε να φύγουν όλα τα υγρά. Ψιλοκόβετε τα χορταρικά σε ένα μεγάλο μπολ, τα αλατίζετε και τα «τρίβετε» με το αλάτι για να «βγάλουν» όλα τους τα υγρά και να αποκτήσουν ένα σκούρο χρώμα. Στραγγίζετε, σφίγγοντάς τα με τις χούφτες σας και τα ρίχνετε σε ένα καθαρό μπολ. Προσθέτετε τον πουρέ πατάτας, τα αβγά, το πιπέρι, το γλυκάνισο, το ελαιόλαδο και τη ρακή ή το ούζο. Ρίχνετε σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αρχίσει να σφίγγει το μίγμα. Πλάθετε σε μπιφτέκια. Στρώνετε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα, βάζετε μια κουταλιά ελαιόλαδο και τοποθετείτε επάνω τα μπιφτέκια. Ψήνετε στο κέντρο του φούρνου στους 180ºC για 25 - 30 λεπτά. Τα βγάζετε και τα τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν το λάδι τους. Σερβίρετε χλιαρούς τους χορτοκεφτέδες, συνοδεύοντάς τους με σκορδαλιά ή με λίγο γιαούρτι.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Brunch
Όλες οι εποχές
Ορεκτικό

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • Άνιθος Τεμάχιο Ελληνικός
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064310
  • Αυγά Ελευθέρας Βοσκής Medium 6 Τεμάχια
    6 τεμ
    0,45 €/ τεμ
    €2,69
    7133107
  • Αλεύρι Όλων Των Χρήσεων 1 Kg
    1 κιλ
    0,75 €/ κιλ
    €0,75
    7087510