Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΠικάντικα μαυρομάτικα φασόλια με σύγκλινο
Ab logo
  • Πικάντικα μαυρομάτικα φασόλια με σύγκλινο

Πικάντικα μαυρομάτικα φασόλια με σύγκλινο

από Πηγή ΑΒ Μagazine

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

5 στα 5
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Σαλάτα
Πικάντικα μαυρομάτικα φασόλια με σύγκλινο

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 500 γρ. μαυρομάτικα φασόλια μουλιασμένα για 1 ώρα (για τα φασόλια)
  • Αλάτι
  • 200 γρ. σύγκλινο κομμένο σε λεπτές φέτες για συνοδευτικό
  • 1/3 κουταλάκι γλυκού μπούκοβο (για τη σάλτσα)
  • 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός (για τη σάλτσα)
  • 1 κουταλάκι γλυκού αποξηραμένο θυμάρι ή θρούμπι (για τη σάλτσα)
  • 1 κονσέρβα τοματάκια αποφλοιωμένα ψιλοκομμένα (για τη σάλτσα)
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη (για τη σάλτσα)
  • 4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (για τη σάλτσα)
  • 200 ml ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
  • πιπέρι

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • ΑΒ ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ 500 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7225882
  • ΜΠΟΥΚΟΒΟ  50 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064741
  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064307
  • Θυμάρι Αποξηραμένο 17 gr
    17 γρ
    74,71 Ε/ κιλ
    €1,27
    7064489
  • Ας μαγειρέψουμε

    Βγάζετε τα μαυρομάτικα φασόλια από το νερό που μούλιασαν. Τα στραγγίζετε και τα ξεπλένετε λίγο. Τα βράζετε σε νερό που να τα σκεπάζει για περίπου 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν αρκετά, όχι όμως τελείως γιατί θα ξαναβράσουν με τη σάλτσα. Τα ξαφρίζετε.

    Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα. Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο στο ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν διάφανα και προσθέτετε τον μαϊντανό, την τομάτα, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζετε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

    Προσθέτετε τα βρασμένα φασόλια στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και τα σιγοβράζετε σκεπασμένα για άλλα 10 με 15 λεπτά ώστε να αναμιχθούν τα αρώματά τους. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ζεστό νερό για να μην στεγνώσουν και χαθεί η σάλτσα.

    Αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο ένα τηγάνι και σοτάρετε το σύγκλινο μέσα στο λίπος του μέχρι να πάρει λίγο χρώμα για λίγα λεπτά (6 με 7) από κάθε πλευρά. Σερβίρετε τα φασόλια και από πάνω βάζετε το σύγκλινο.

    TIPs Αν χρησιμοποιείτε φασόλια που τα αγοράσατε χύμα πρέπει να τα καθαρίσετε από τα ξένα σωματίδια που μπορεί να έχουν. Βάλτε τα σε μια κατσαρόλα και ρίξτε βραστό νερό τόσο που να τα σκεπάζει. Αφήστε τα να μουλιάσουν για 1 ώρα περίπου και έπειτα με μια τρυπητή κουτάλα βγάλτε και πετάξτε τα φασόλια που επιπλέουν. Μετά αφήστε τα να μουλιάζουν για 11 ώρες. Τα μυρωδικά, σέλινο, καρότο, κρεμμύδι, εκτός από το άρωμα συντελούν στην καταστολή του φουσκώματος που δημιουργείται με το βράσιμο. Το ίδιο κάνει και λίγη σκόνη μουστάρδα ή μουστάρδα πάστα στο νερό για το μούλιασμα. Το δε νερό από το μούλιασμα το πετάμε γιατί εκεί μπορεί να έχουν μείνει υπολείμματα από ανεπιθύμητους μικροοργανισμούς.

    Αξιολόγηση
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Ελληνική Παραδοσιακή
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Άλλο
    Όλες οι εποχές
    Σαλάτα
    • Πικάντικα μαυρομάτικα φασόλια με σύγκλινο

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • ΑΒ ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ 500 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7225882
  • ΜΠΟΥΚΟΒΟ  50 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064741
  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064307
  • Θυμάρι Αποξηραμένο 17 gr
    17 γρ
    74,71 Ε/ κιλ
    €1,27
    7064489