Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΠικάντικα ψαρομπιφτέκια, νάτσος και κρέμα αβοκάντο
Ab logo
  • Πικάντικα ψαρομπιφτέκια, νάτσος και κρέμα αβοκάντο

Πικάντικα ψαρομπιφτέκια, νάτσος και κρέμα αβοκάντο

από AB FOODSTORIES

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

1'- 30'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Πικάντικα ψαρομπιφτέκια, νάτσος και κρέμα αβοκάντο

Θα χρειαστώ υλικά για 20 μερίδες

20 μερίδες
  • 500 γρ. λευκά φιλέτα ψαριών, χοντροκομμένα
  • 2 πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1,5 κουτ. σούπας καλά κοπανισμένο σουσάμι
  • 200 γρ. νάτσος
  • 1 ντομάτα, σε μικρά καρέ
  • 3 κουτ. σούπας φρέσκος κόλιανδρος
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ. σούπας κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού ταμπάσκο
  • 60 ml χυμός λεμονιού ή λάιμ
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 μέτρια ώριμα αβοκάντο
  • 4 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1,5 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • 4 κουτ. σούπας κόλιανδρος, ψιλοκομμένος

Ας μαγειρέψουμε

Βάζουμε το ψάρι με όλα τα υλικά, εκτός από το κρεμμύδι, στο μπλέντερ και τα ψιλοκόβουμε, προσέχοντας να μη λιώσουν. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε, καλύπτουμε με μεμβράνη και καταψύχουμε για 5 λεπτά. Μετά, πλάθουμε 20 δισκάκια 1,5-2 εκ. Προθερμαίνουμε το γκριλ σε δυνατή φωτιά, λαδώνουμε ένα ταψί, βάζουμε τα μπιφτεκάκια και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, για λίγα λεπτά. Κρέμα αβοκάντο: Λιώνουμε το αβοκάντο σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέσα το σκόρδο, το ταμπάσκο, τον χυμό, τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τον κόλιανδρο και το κρεμμύδι. Σκεπάζουμε και διατηρούμε στο ψυγείο. Πριν από το σερβίρισμα, ανακατεύουμε την ντομάτα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και την ενσωματώνουμε στην κρέμα. Απλώνουμε πάνω από τα νάτσος λίγη κρέμα αβοκάντο, προσθέτουμε το μπιφτεκάκι και σερβίρουμε.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Κυρίως πιάτο
  • Πικάντικα ψαρομπιφτέκια, νάτσος και κρέμα αβοκάντο