Πικάντικο χούμους με κουκουνάρι
από Μυρσίνη Λαμπράκη
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
1'- 30'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Νηστίσιμα
Συνοδευτικά
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 1,5 φλιτζάνια του τσαγιού ρεβίθια, βρασμένα κατά προτίμηση χωρίς φλούδα
- Αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι (για γαρνιτούρα)
- 1/2 κουταλιά του γλυκού πιπέρι χονδροκομμένο
- 1/2 κουταλιά του γλυκού κόλιανδρο τριμμένο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
- 1/2 κουταλιά του γλυκού κανέλλα
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο
- 4 κουταλιές σούπας χυμόλεμονιού
- 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ταχίνι
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (για γαρνιτούρα)
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7069964
7101795
7064469
7228204
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Τρίβετε τα βρασμένα ρεβίθια ελαφρώς με το χέρι σας, μέχρι να απομακρυνθούν οι φλούδες τους.Τα ξεπλένετε και τα αφήνετε να στεγνώσουν. Στο μπλέντερ αδειάζετε τα ρεβίθια, το ταχίνι, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά και το αλάτι. Δουλεύετε το μίγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές και πυκνό. Αν είναι πολύ πηχτό προσθέτετε 1-2 κουταλιές ζωμό από τα βρασμένα ρεβίθια. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε ελαφρά τα κουκουνάρια. Τοποθετείτε το χούμους σε μικρά μπολ, στο κέντρο ανοίγετε μια κοιλότητα με την ανάποδη μεριά του κουταλιού και την γεμίζετε με ψημένα κουκουνάρια και σερβίρετε.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Νηστίσιμα
Brunch
Όλες οι εποχές
Συνοδευτικά
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7069964
7101795
7064469
7228204
Για δες 4 ακόμη προϊόντα