Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΠιλάφι με σαφραν, τηγανητό φιδέ και ρόδι
Ab logo
  • Πιλάφι με σαφραν, τηγανητό φιδέ και ρόδι

Πιλάφι με σαφραν, τηγανητό φιδέ και ρόδι

από Πηγή ΑΒ Μagazine

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Υψηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Χριστούγεννα
Κυρίως πιάτο
Πιλάφι με σαφραν, τηγανητό φιδέ και ρόδι

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες

6 μερίδες
  • 250 γρ. ρύζι για πιλάφι
  • 1 πρέζα σαφράν
  • 2 κουταλιές σούπας δυόσμο ή μέντα ψιλοκομμένη
  • Αλάτι
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 100 γρ. κουκουνάρι καβουρντισμένο
  • 1 μεγάλο ρόδι ώριμο
  • 150 γρ. φιδέ
  • πιπέρι

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Ρύζι Bonnet Αξιού 500 gr
    500 γρ
    3,5 Ε/ κιλ€1,75
    2,80 Ε/ κιλ
    €1,40
    7144815
  • Σαφράν Νηματίδια Σε Βάζο 1 gr
    1 γρ
    3460 Ε/ κιλ
    €3,46
    7085466
  • Δυόσμος Σκαφάκι  25 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7133875
  • Ελαιόλαδο Εξαιρετικό Παρθένο Ποικιλία Κορωνέικη 1lt
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7231636
  • Ας μαγειρέψουμε

    Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το φρέσκο βούτυρο και το ζεσταίνουμε καλά. Ρίχνουμε μέσα το ρύζι και το σοτάρουμε μέχρι να απορροφήσει όλο το βούτυρο. Ρίχνουμε μέσα τρία νεροπότηρα νερό, το σαφράν, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 10-12 λεπτά, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει το περισσότερο νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια πετσέτα. Bάζουμε μια κουταλιά σούπας βούτυρο και μια κουταλιά σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, τα αφήνουμε να ζεσταθούν καλά και ρίχνουμε μέσα τον ωμό φιδέ. Τον σοτάρουμε μέχρι να σκληρύνει και να χρυσίσει. Τον αποσύρουμε από τη φωτιά, τον σπάμε σε μικρά κομμάτια, τον ρίχνουμε μέσα στο πιλάφι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το κουκουνάρι και τον δυόσμο και ανακατεύουμε. Ξεσποριάζουμε το ρόδι και ρίχνουμε τους σπόρους μέσα στο πιλάφι. Ανακατεύουμε, βάζουμε το πιλάφι σε μια φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος.
    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Χριστούγεννα
    Μεσημεριανό
    Όλες οι εποχές
    Κυρίως πιάτο
    • Πιλάφι με σαφραν, τηγανητό φιδέ και ρόδι

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Ρύζι Bonnet Αξιού 500 gr
    500 γρ
    3,5 Ε/ κιλ€1,75
    2,80 Ε/ κιλ
    €1,40
    7144815
  • Σαφράν Νηματίδια Σε Βάζο 1 gr
    1 γρ
    3460 Ε/ κιλ
    €3,46
    7085466
  • Δυόσμος Σκαφάκι  25 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7133875
  • Ελαιόλαδο Εξαιρετικό Παρθένο Ποικιλία Κορωνέικη 1lt
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7231636