Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΠιλάφι περσικό με φακές, κιμά και σταφίδες
Ab logo
  • Πιλάφι περσικό με φακές, κιμά  και σταφίδες

Πιλάφι περσικό με φακές, κιμά και σταφίδες

από Μυρσίνη Λαμπράκη

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

5 στα 5
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Συνοδευτικά
Πιλάφι περσικό με φακές, κιμά  και σταφίδες

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες

6 μερίδες
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή αρνίσιο
  • Αλάτι
  • 1 πρέζα τζίντζερ τριμμένο
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα γαρύφαλλο τριμμένο
  • 1 πρέζα κόλιανδρο τριμμένο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο πρόβειο
  • 3 φλιτζάνια του τσαγιού ζωμό από μοσχάρι ή κοτόπουλο
  • 2 κουταλιές της σούπας σταφίδες μαύρες ή ξανθές
  • 1 κουταλιά του γλυκού δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι πολτοποιημένο
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού φακές καφέ, μέτριες
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι μπασμάτι
  • πιπέρι

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Βόειος Κιμάς Στήθος Ελληνικός 400 gr
    400 γρ
    8,63 Ε/ κιλ€3,45
    7,34 Ε/ κιλ
    €2,93
    7152399
  • Τζίντζερ Εισαγωγής
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063942
  • ΚΑΝΕΛΛΑ ΤΡΙΜMENH 35 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064499
  • Γαρύφαλλο Τριμμένο 38 gr
    38 γρ
    41,05 Ε/ κιλ
    €1,56
    7064505
  • Ας μαγειρέψουμε

    Βράζετε τις φακές σε άφθονο νερό για 15-20 λεπτά. Τις στραγγίζετε και τις βάζετε στην άκρη (προσέχουμε πολύ να μη μας λιώσουν). Βάζετε τη μια κουταλιά βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Ρίχνετε τον κιμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε τον μαϊντανό, το δυόσμο, τις σουρωμένες φακές, το αλάτι, το πιπέρι, όλα τα μπαχαρικά και ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό χλιαρό. Βράζετε για 10 –15 λεπτά και το βγάζετε από τη φωτιά. Μόλις το κατεβάσετε από τη φωτιά ρίχνετε τις σταφίδες και ανακατεύετε. Πλένετε καλά το μπασμάτι 3-4 φορές και το μουλιάζετε σε αλατισμένο νερό για μισή ώρα. Το σουρώνετε και το αδειάζετε σε μια κατσαρόλα, που στον πάτο της έχετε βάλει μια κουταλιά βούτυρο και προσθέτετε τρία φλιτζάνια ζωμό και ένα νερό. Σκεπάζετε και βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στις οδηγίες του κουτιού (συνήθως για 15-20 λεπτά). Μόλις το ρύζι (δεν πρέπει να έχει καθόλου νερό το ρύζι) είναι έτοιμο, το ενώνετε σιγά - σιγά με το μίγμα από τις φακές και τον κιμά και σερβίρετε αμέσως πασπαλισμένο με άφθονο μαϊντανό.

    Αξιολόγηση
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Άλλο
    Όλες οι εποχές
    Συνοδευτικά
    • Πιλάφι περσικό με φακές, κιμά  και σταφίδες

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Βόειος Κιμάς Στήθος Ελληνικός 400 gr
    400 γρ
    8,63 Ε/ κιλ€3,45
    7,34 Ε/ κιλ
    €2,93
    7152399
  • Τζίντζερ Εισαγωγής
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063942
  • ΚΑΝΕΛΛΑ ΤΡΙΜMENH 35 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064499
  • Γαρύφαλλο Τριμμένο 38 gr
    38 γρ
    41,05 Ε/ κιλ
    €1,56
    7064505