facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΠίτσα με χόρτα, ολόκληρα αβγά, γραβιέρα και μυζήθρα
Ab logo
  • Πίτσα με χόρτα, ολόκληρα αβγά, γραβιέρα και μυζήθρα
Πίτσα με χόρτα, ολόκληρα αβγά, γραβιέρα και μυζήθρα

Πίτσα με χόρτα, ολόκληρα αβγά, γραβιέρα και μυζήθρα

από Πηγή ΑΒ Μagazine
Δύσκολη
>60'
3/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 400 ml χλιαρό νερό (για τη ζύμη)
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά (για τη ζύμη)
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (για τη ζύμη)
  • 800 γρ. αλεύρι σκληρό (για τη ζύμη)
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι (για τη ζύμη)
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού πάπρικα (για τη γέμιση)
  • 4 κουταλιές σούπας σάλτσα τομάτας (για τη γέμιση)
  • 1 φλιτζάνι σέσκουλα ζεματισμένα (για τη γέμιση)
  • 1 φλιτζάνι σπανάκι ζεματισμένο (για τη γέμιση)
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη (για τη γέμιση)
  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο (για τη γέμιση)
  • 4 (για τη γέμιση) αβγά
  • 1/2 φλιτζάνι γραβιέρα γλυκιά τριμμένη (για τη γέμιση)
  • 1 φλιτζάνι μυζήθρα ξηρή τριμμένη (για τη γέμιση)
  • 1 πρέζα αλάτι (για τη γέμιση)
  • Πράσινο πιπέρι
  • 400 ml χλιαρό νερό (για τη ζύμη)
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά (για τη ζύμη)
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (για τη ζύμη)
  • 800 γρ. αλεύρι σκληρό (για τη ζύμη)
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι (για τη ζύμη)
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού πάπρικα (για τη γέμιση)
  • 4 κουταλιές σούπας σάλτσα τομάτας (για τη γέμιση)
  • 1 φλιτζάνι σέσκουλα ζεματισμένα (για τη γέμιση)
  • 1 φλιτζάνι σπανάκι ζεματισμένο (για τη γέμιση)
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη (για τη γέμιση)
  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο (για τη γέμιση)
  • 4 (για τη γέμιση) αβγά
  • 1/2 φλιτζάνι γραβιέρα γλυκιά τριμμένη (για τη γέμιση)
  • 1 φλιτζάνι μυζήθρα ξηρή τριμμένη (για τη γέμιση)
  • 1 πρέζα αλάτι (για τη γέμιση)

Ας μαγειρέψουμε

Ετοιμάζετε τη ζύμη ως εξής: Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τη μαγιά με το αλεύρι. Στο κέντρο σχηματίζετε μια λακκούβα και ρίχνετε το αλάτι, το ελαιόλαδο και χλιαρό νερό. Ζυμώνετε με το χέρι σας μέχρι να πάρετε ένα ζυμάρι ομοιογενές. Το σκεπάζετε και το αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.

Σε μια επίπεδη επιφάνεια πασπαλίζετε λίγο αλεύρι, αδειάζετε επάνω το ζυμάρι, το ανοίγετε με έναν πλάστη όσο λεπτό το θέλετε. Απλώνετε από πάνω τη σάλτσα τομάτας, πασπαλίζετε με την πάπρικα και το σκόρδο.

Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το σπανάκι με τα σέσκουλα. Βάζετε τα χόρτα επάνω στην πίτσα δημιουργώντας μικρές φωλιές. Πασπαλίζετε κάθε φωλιά με ελάχιστη μυζήθρα και σπάτε από ένα αβγό στο κέντρο. Αλατοπιπερώνετε και στα κενά πασπαλίζετε με τα τυριά, ραντίζετε με το ελαιόλαδο και ψήνετε στου 180οC για 10 με 12 λεπτά.

TIPS Η συγκεκριμένη είναι μια πολύ πρωτότυπη, ελληνικής σύνθεσης πίτσας, που συνδυάζει τα εντυπωσιακά αβγά μάτια σε καταπράσινες φωλιές από χόρτα και την ωραία λιπαρή πρωτεΐνη των δύο τυριών. Αν θέλετε μπορείτε να την εμπλουτίσετε και με λίγο λουκάνικο ή ελάχιστο σαλάμι Λευκάδος. Για οικονομία χρόνου ζεματίστε το σπανάκι και τα σέσκουλα, και αποθηκεύστε τα σε μερίδες στην κατάψυξη. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να το έχετε έτοιμο για χρήση σε λιγότερο από 10 λεπτά.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Άλλο
Όλες οι εποχές
Πίτσα/Πίτα

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • ΑΛΕΥΡΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΚΛΗΡΟ 1 KGR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7069682
  • Ξηρή Μαγιά Στιγμής 3x27g
    Κέρδος 20%
    27 γρ
    34,44 €/ κιλ€0,93
    27,55 €/ κιλ
    €0,74
    7065674
  • Τομάτα Passata Περαστή 500 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064447
  • Πάπρικα Γλυκιά Σκόνη 45g
    45 γρ
    26,22 €/ κιλ
    €1,18
    7064458