Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΠίτσα με χόρτα, ολόκληρα αβγά, γραβιέρα και μυζήθρα
Ab logo
  • Πίτσα με χόρτα, ολόκληρα αβγά, γραβιέρα και μυζήθρα

Πίτσα με χόρτα, ολόκληρα αβγά, γραβιέρα και μυζήθρα

από Πηγή ΑΒ Μagazine

Δυσκολία

Δύσκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

3 στα 5
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Πίτσα/Πίτα
Πίτσα με χόρτα, ολόκληρα αβγά, γραβιέρα και μυζήθρα

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 400 ml χλιαρό νερό (για τη ζύμη)
  • 4 κουταλιές σούπας σάλτσα τομάτας (για τη γέμιση)
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού πάπρικα (για τη γέμιση)
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι (για τη ζύμη)
  • 800 γρ. αλεύρι σκληρό (για τη ζύμη)
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (για τη ζύμη)
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά (για τη ζύμη)
  • 1 πρέζα αλάτι (για τη γέμιση)
  • 1 φλιτζάνι μυζήθρα ξηρή τριμμένη (για τη γέμιση)
  • 1/2 φλιτζάνι γραβιέρα γλυκιά τριμμένη (για τη γέμιση)
  • 4 (για τη γέμιση) αβγά
  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο (για τη γέμιση)
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη (για τη γέμιση)
  • 1 φλιτζάνι σπανάκι ζεματισμένο (για τη γέμιση)
  • 1 φλιτζάνι σέσκουλα ζεματισμένα (για τη γέμιση)
  • Πράσινο πιπέρι

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • ΠΙΠΕΡΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ 25 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064457
  • Τομάτα Passata Περαστή 500 gr
    500 γρ
    0,84 Ε/ κιλ
    €0,42
    7064447
  • Πάπρικα Γλυκιά Σκόνη 45g
    45 γρ
    31,78 Ε/ κιλ
    €1,43
    7064458
  • ΑΛΕΥΡΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΚΛΗΡΟ 1 KGR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7069682
  • Ας μαγειρέψουμε

    Ετοιμάζετε τη ζύμη ως εξής: Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τη μαγιά με το αλεύρι. Στο κέντρο σχηματίζετε μια λακκούβα και ρίχνετε το αλάτι, το ελαιόλαδο και χλιαρό νερό. Ζυμώνετε με το χέρι σας μέχρι να πάρετε ένα ζυμάρι ομοιογενές. Το σκεπάζετε και το αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.

    Σε μια επίπεδη επιφάνεια πασπαλίζετε λίγο αλεύρι, αδειάζετε επάνω το ζυμάρι, το ανοίγετε με έναν πλάστη όσο λεπτό το θέλετε. Απλώνετε από πάνω τη σάλτσα τομάτας, πασπαλίζετε με την πάπρικα και το σκόρδο.

    Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το σπανάκι με τα σέσκουλα. Βάζετε τα χόρτα επάνω στην πίτσα δημιουργώντας μικρές φωλιές. Πασπαλίζετε κάθε φωλιά με ελάχιστη μυζήθρα και σπάτε από ένα αβγό στο κέντρο. Αλατοπιπερώνετε και στα κενά πασπαλίζετε με τα τυριά, ραντίζετε με το ελαιόλαδο και ψήνετε στου 180οC για 10 με 12 λεπτά.

    TIPS Η συγκεκριμένη είναι μια πολύ πρωτότυπη, ελληνικής σύνθεσης πίτσας, που συνδυάζει τα εντυπωσιακά αβγά μάτια σε καταπράσινες φωλιές από χόρτα και την ωραία λιπαρή πρωτεΐνη των δύο τυριών. Αν θέλετε μπορείτε να την εμπλουτίσετε και με λίγο λουκάνικο ή ελάχιστο σαλάμι Λευκάδος. Για οικονομία χρόνου ζεματίστε το σπανάκι και τα σέσκουλα, και αποθηκεύστε τα σε μερίδες στην κατάψυξη. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να το έχετε έτοιμο για χρήση σε λιγότερο από 10 λεπτά.

    Αξιολόγηση
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Άλλο
    Όλες οι εποχές
    Πίτσα/Πίτα
    • Πίτσα με χόρτα, ολόκληρα αβγά, γραβιέρα και μυζήθρα

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • ΠΙΠΕΡΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ 25 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064457
  • Τομάτα Passata Περαστή 500 gr
    500 γρ
    0,84 Ε/ κιλ
    €0,42
    7064447
  • Πάπρικα Γλυκιά Σκόνη 45g
    45 γρ
    31,78 Ε/ κιλ
    €1,43
    7064458
  • ΑΛΕΥΡΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΚΛΗΡΟ 1 KGR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7069682