Πίτσα με πέστο βασιλικού, αβγό και μοτσαρέλα
από AB FOODSTORIES
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
>60'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Καθημερινές συνταγές
Πίτσα/Πίτα
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 1 μερίδες
- 10 γρ. μαγιά φρέσκια
- 160 ml χλιαρό νερό
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κ. γ. αλάτι
- 1 κ. γ. ζάχαρη
- 250 γρ. αλεύρι σκληρό
- 1 δόση βασικής ζύμης για πίτσα
- 4 κ. σ. πέστο βασιλικού
- 15 ντοματίνια cherry, κομμένα στη μέση
- 5 μπαλάκια μοτσαρέλας, σε φέτες
- 4 αβγά
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7080951
7143658
7136110
7070127
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C. Με έναν πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 1 εκ. πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί διαμέτρου 30 εκ. και το μεταφέρουμε όπως είναι σε ένα ταψί ίδιων διαστάσεων. Στραγγίζουμε τις μοτσαρέλες και τις κόβουμε σε ροδέλες. Αλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης με το πέστο και ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά. Bγάζουμε από τον φούρνο και προσθέτουμε τις φέτες μοτσαρέλας και τα ντοματίνια. Σπάμε προσεκτικά τα τέσσερα αβγά, έτσι ώστε να μη σπάσει ο κρόκος, τα τοποθετούμε σε απόσταση το ένα από το άλλο και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 10 λεπτά ακόμα. Βγάζουμε από τον φούρνο, αν θέλουμε πασπαλίζουμε με φρέσκο βασιλικό και σερβίρουμε.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Νέα Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό,Βραδινό
Πίτσα/Πίτα
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7080951
7143658
7136110
7070127
Για δες 4 ακόμη προϊόντα