facebook-pixel
Ab logo
  • Πλατό Αλλαντικών
Πλατό Αλλαντικών

Πλατό Αλλαντικών

από #MadeWithAB
Εύκολα, πρωτότυπα ντιπ με τα συνοδευτικά τους + πλατό αλλαντικών
Εύκολη
1'- 30'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 120 g προσούτο
  • 100 g νούμπουλο
  • 1 χυμό από λεμόνι
  • 2 αχλάδια
  • 1 μέτριο πεπόνι
  • 120 g ζαμπόν
  • 150 g σύγλινο
  • 80 g γαλοπούλα
  • 2 ελιές πράσινες Χαλκιδικής
  • 250 g τοματίνια
  • ξερή ρίγανη
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • ψωμί με προζύμι
  • 120 g προσούτο
  • 100 g νούμπουλο
  • 1 χυμό από λεμόνι
  • 2 αχλάδια
  • 1 μέτριο πεπόνι
  • 120 g ζαμπόν
  • 150 g σύγλινο
  • 80 g γαλοπούλα
  • 2 ελιές πράσινες Χαλκιδικής
  • 250 g τοματίνια
  • ξερή ρίγανη
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • ψωμί με προζύμι

Ας μαγειρέψουμε

Σε μια πιατέλα βάζουμε 120 γρ. g προσούτο, σε φέτες, 100 γρ. g νούμπουλο, λεπτοκομμένο και 150 γρ. g σύγλινο, κομμένο σε φέτες και περασμένο για 2 λεπτά‘ από το τηγάνι. Τα σερβίρουμε με φέτες από 1/2 μέτριο πεπόνι και 2 αχλάδια, κομμένα κυδωνάτα και ραντισμένα με χυμό από 1/2 λεμόνι. Σε άλλη πιατέλα βάζουμε 120 γρ. g ζαμπόν, σε φέτες, 80 γρ. g γαλοπούλα, σε φέτες, 2 μικρά μπολ με ελιές πράσινες Χαλκιδικής, 250 γρ. g ντοματίνια, μικρό μπολ με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ψωμί με προζύμι, σε φέτες, ξερή ρίγανη σε μικρό μπολ. Δίπλα στα πλατό στήνουμε την φρυγανιέρα για να μπορούμε να σερβίρουμε το ψωμί μας φρεσκοψημένο!

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Σνακ
Όλες οι εποχές
Ορεκτικό