Πλευρώτους και πατάτες στον φούρνο με λεμόνι και ρίγανη
από #MadeWithAB
Πλευρώτους και πατάτες στον φούρνο με λεμόνι και μπόλικη ρίγανη
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
>60'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
4 στα 5Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Συνοδευτικά
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 800 g πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε ακανόνιστα κομμάτια
- 1 μανιτάρια πλευρώτους
- 400 ml νερό (ή ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών)
- 75 ml χυμός λεμονιού
- 80 g μουστάρδα
- 90 ml ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κουρκουμάς (ή 1 φακελάκι κρόκος Κοζάνης σε σκόνη)
- αλάτι
- 1 φύλλα από φρέσκια ρίγανη ή μαντζουράνα (ή 1 κ.σ. ξερό δεντρολίβανο ή 2 κ.γ. ξερή ρίγανη, τριμμένα)
- κορφούλες από φρέσκα μυρωδικά (μαϊντανό, άνηθο, δεντρολίβανο κ.ά.) για τη διακόσμηση
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7335940
7344780
7510125
7069364
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Ξεχωρίζουμε τα πλευρώτους μεταξύ τους, τα καθαρίζουμε με ένα καθαρό, νοτισμένο πανάκι και τα βάζουμε σε ένα μέτριο ταψί μαζί με τις κομμένες πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με τα χέρια.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το πιρούνι το νερό (ή τον ζωμό), τον χυμό λεμονιού, το λάδι, τη μουστάρδα, τη ρίγανη (ή όποιο μυρωδικό επιλέξουμε) και το μπαχαρικό.
Περιχύνουμε τα υλικά του ταψιού, ανακατεύουμε και ψήνουμε για περίπου 40’, μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρώς.
Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα, εμπλουτισμένη με τομάτες, ελιές, αγγούρι, πιπεριές τουρσί και κορφούλες από φρέσκα μυρωδικά.
ΜΥΣΤΙΚΟ: Μη σας τρομάζει η σχετικά μεγάλη ποσότητα υγρού: τα μανιτάρια μαλακώνουν θαυμάσια και μοιάζουν στη γεύση με λεμονάτο κρέας! Αν μάλιστα χρειαστεί, προσθέτουμε κι άλλο νερό ή ζωμό στη διάρκεια του ψησίματος.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Βραδινό
Όλες οι εποχές
Συνοδευτικά
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7335940
7344780
7510125
7069364
Για δες 4 ακόμη προϊόντα