Πλιγούρι με δυόσμο, φαγόπυρο, λιναρόσπορο, φράουλες, φιστίκια, σταφίδες και γιαούρτι με μαστίχα Χίου
από AB Food Stories
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Καθημερινές συνταγές
Ορεκτικό

Θα χρειαστώ υλικά για 2 μερίδες
- 1 φλ. πλιγούρι ψιλό
- 2 φλ. χυμός πορτοκαλιού
- 400 g γιαούρτι
- 1 δάκρυ Μαστίχας Χίου, κοπανισμένο με λίγη καστανή ζάχαρη
- 160 g φράουλες, κομμένες κυδωνάτες
- 1 φλ. φαγόπυρο
- 1 φλ. λιναρόσπορος
- 20 g φιστίκια Αιγίνης, χοντροσπασμένα
- 60 g σταφίδες Κορίνθου
- 1 κουτ. σούπας δυόσμος
- 60 g μέλι
Ας μαγειρέψουμε
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το πλιγούρι ψιλό με τον χυμό πορτοκαλιού και τα αφήνουμε 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το πλιγούρι. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τα δάκρυα μαστίχας, κοπανισμένα με λίγη καστανή ζάχαρη. Βάζουμε στο μπολ το πλιγούρι, το φαγόπυρο, βρασμένο σύμφωνα με της οδηγίες της συσκευασίας, το γιαούρτι και στολίζουμε κυκλικά με τις. φράουλες, το λιναρόσπορο, τα φιστίκια Αιγίνης, τις σταφίδες Κορίνθου και γαρνίρουμε με τον δυόσμο και το μέλι.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Ορεκτικό