Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΠολύχρωμος ντάκος με ντομάτα, παντζάρια, αβοκάντο, πιπεριές και φέτα
Ab logo
  • Πολύχρωμος ντάκος με ντομάτα, παντζάρια, αβοκάντο, πιπεριές και φέτα

Πολύχρωμος ντάκος με ντομάτα, παντζάρια, αβοκάντο, πιπεριές και φέτα

από #MadeWithAB

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

5 στα 5
Κλασική
Πάσχα
Σαλάτα
Πολύχρωμος ντάκος με ντομάτα, παντζάρια, αβοκάντο, πιπεριές και φέτα

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες

6 μερίδες
  • 4 κρίθινα παξιμάδια
  • 2 τομάτες, κομμένες σε κυβάκια
  • 1 αβοκάντο, κομμένο σε κυβάκια
  • 2 παντζάρια, βρασμένα και κομμένα σε κυβάκια
  • 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 300 g φέτα
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • 8 ελιές
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 2 κ.γ. λευκό βαλσαμικό ξύδι
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρέσκο θυμάρι, προαιρετικά

Ας μαγειρέψουμε

1. Σε ένα μπολ βάζουμε τις τομάτες, το αβοκάντο, την πιπεριά και τα παντζάρια. 2. Προσθέτουμε το ξύδι, τη ρίγανη, τον δυόσμο και αλατίζουμε. 3. Βρέχουμε τα παξιμάδια και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα. 4. Τοποθετούμε επάνω στα παξιμάδια το μείγμα λαχανικών και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. 5. Προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη, την κάπαρη, τις ελιές, τα κρεμμυδάκια και το θυμάρι. 6. Τέλος, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε. Tips: Μπορούμε να προσθέσουμε και ξινομυζήθρα.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Νέα Ελληνική
Κλασική
Πάσχα
Μεσημεριανό
Άνοιξη
Σαλάτα
  • Πολύχρωμος ντάκος με ντομάτα, παντζάρια, αβοκάντο, πιπεριές και φέτα