Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΠορτοκαλένια σαλάτα με μαραθόριζα, παντζάρι και κράνμπερις
Ab logo
  • Πορτοκαλένια σαλάτα με μαραθόριζα, παντζάρι και κράνμπερις

Πορτοκαλένια σαλάτα με μαραθόριζα, παντζάρι και κράνμπερις

από MADEWITHAB

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Χριστούγεννα
Σαλάτα
Πορτοκαλένια σαλάτα με μαραθόριζα, παντζάρι και κράνμπερις

Θα χρειαστώ υλικά για 8 μερίδες

8 μερίδες
  • 4 μεσαία παντζάρια
  • 1 κ.σ. ξίδι αρωματικό
  • 3 σαγκουίνια
  • 2 πορτοκάλια
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού ή λάιμ
  • 1 μικρή μαραθόριζα, λεπτοκομμένη
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χοντρό αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 4 κλαράκια φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 4 κλαράκια φρέσκου κόλιανδρου, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. αποξηραμένα κράνμπερις ή φρέσκα

Ας μαγειρέψουμε

• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Πλένουμε τα παντζάρια, τυλίγουμε τα 3 σε αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε για περίπου 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά, αφαιρούμε τη φλούδα, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και το ξίδι. Κόβουμε σε μικρά κυβάκια το ωμό παντζάρι και το βάζουμε σε μπολ με 1 κ.σ. από το λεμόνι και λίγο αλάτι. • Καθαρίζουμε τα σαγκουίνια και τα κόβουμε σε ροδέλες. Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια και βγάζουμε τα φιλέτα τους. Ό,τι ζουμιά στάζουν τα ρίχνουμε στα παντζάρια. • Ρίχνουμε στα πορτοκάλια και στα σαγκουίνια τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού. • Στήνουμε τη σαλάτα σε πιατέλα σε στρώσεις, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα μυρωδικά και τα κράνμπερις και γαρνίρουμε με το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Χριστούγεννα
Μεσημεριανό
Χειμώνας
Σαλάτα
  • Πορτοκαλένια σαλάτα με μαραθόριζα, παντζάρι και κράνμπερις