Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΠουγκιά με μοσχάρι και λαχανικά με φρέσκο τσάτνεϊ κόλιανδρου και μέλι
Ab logo
  • Πουγκιά με μοσχάρι και λαχανικά με φρέσκο τσάτνεϊ κόλιανδρου και μέλι

Πουγκιά με μοσχάρι και λαχανικά με φρέσκο τσάτνεϊ κόλιανδρου και μέλι

από Εύα Μονοχάρη

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

5 στα 5
Κλασική
Αγίου Βαλεντίνου
Κυρίως πιάτο
Πουγκιά με μοσχάρι και λαχανικά με φρέσκο τσάτνεϊ κόλιανδρου και μέλι

Θα χρειαστώ υλικά για 2 μερίδες

2 μερίδες
  • 350 g φιλέτο μοσχάρι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 1 κ.γ. μηλόξυδο (για το τσάτνεϊ)
  • 1 κ.γ. μέλι (για το τσάτνεϊ)
  • 40 ml ελαιόλαδο (για το τσάτνεϊ)
  • 1 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο (για το τσάτνεϊ)
  • 6 φύλλο δυόσμου (για το τσάτνεϊ)
  • 50 g φύλλα κόλιανδρου (για το τσάτνεϊ)
  • 50 ml επιπλέον ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml χυμός ανανά
  • 1 κ.σ. κέτσαπ
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 1/2 κ.γ. κίτρινο κάρυ, σκόνη
  • 1 ξινόμηλο, τριμμένο
  • 100 g λευκό λάχανο, ψιλοκομμένο
  • 300 g πολύχρωμες πιπεριές, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 150 g μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1 πράσο κομμένο σε φέτες
  • 1 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 6 φύλλο κρούστας
  • 1 λάιμ (για το τσάτνεϊ)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για το τσάτνεϊ)
  • αλάτι (για το τσάτνεϊ)

Ας μαγειρέψουμε

• Πουγκιά: 1. Πασπαλίζουμε το μοσχάρι με το αλεύρι, τινάζουμε καλά ώστε να φύγει το περιττό και το σοτάρουμε σ’ ένα τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα. 2. Προσθέτουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια, το πράσο, το τζίντζερ και το σκόρδο, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 5’. 3. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το ξινόμηλο, το λάχανο, αλάτι, πιπέρι, το κάρυ, τον χυμό ανανά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να «στεγνώσουν» τα υγρά και αποσύρουμε. 4. Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας, κόβουμε το κάθε φύλλο σε 4 κομμάτια, σε σχήμα σταυρού. 5. Παίρνουμε τα δύο κομμάτια από κάθε φύλλο, και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο, αλείφουμε με ελαιόλαδο, τοποθετούμε μια μεγάλη κουταλιά γέμιση στη μέση. 6. Κλείνουμε σε πουγκιά πιέζοντας τις άκρες, τις οποίες «βρέχουμε» με λίγο νερό, τέλος τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και εξωτερικά. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα. 7. Τοποθετούμε τα πουγκιά σε ταψί, το οποίο έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί, και ψήνουμε για περίπου 15-20’ στους 175οC. • Τσάτνεϊ: Στο μπλέντερ πολτοποιούμε όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα ψιλοκομμένο μείγμα. Σερβίρουμε τα πουγκιά με το τσάτνεϊ και απολαμβάνουμε. • Tips: Αν μας αρέσουν τα πικάντικα προσθέτουμε στο τσάτνεϊ 1 μικρό τσίλι
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Νέα Ελληνική
Κλασική
Αγίου Βαλεντίνου
Βραδινό
Χειμώνας
Κυρίως πιάτο
  • Πουγκιά με μοσχάρι και λαχανικά με φρέσκο τσάτνεϊ κόλιανδρου και μέλι