Πουτίγκα με Μήλα και Κρουασάν
από τη Food blogger Funky Cook
Ζουμερή Πουτίγκα με Μήλα και Κρουασάν
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
>60'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
5 στα 5Κλασική
Πρωινό
Άλλο
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 6 τμχ μεγάλα μπαγιάτικα κρουασάν
- 200 g Μήλα
- 500 ml ΝΟΥΝΟΥ Family Πλήρες
- 50 g ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο
- 200 ml ΝΟΥΝΟΥ Κρέμα Γάλακτος
- 80 g μαύρη μαλακή ζάχαρη
- 4 κουτ. σούπας Ζάχαρη
- 1/2 κουτ. γλυκού Κανέλα
- 2 τμχ Αυγά
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7062813
1,5 λιτ
1,57 Ε/ λιτ
€2,36
Προσθήκη
7077778
7234481
7302704
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC και αφού καθαρίσουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε ομοιόμορφα κυβάκια. Σ΄ένα τηγάνι βάζουμε την καστανή ζάχαρη, τα μήλα και την κανέλα, μαγειρεύουμε μέχρι να καραμελώσουν τα μήλα και προσθέτουμε το βούτυρο Σ΄ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε το γάλα, την κρέμα, τη ζάχαρη και βράζουμε ώστε να ζεσταθεί ελαφρά το μείγμα. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και μέσα τοποθετούμε τα κρουσάν κομμένα σε χοντρές φέτες, προσθέτουμε τα μήλα και περιχύνουμε με το μείγμα με το γάλα. Αφήνουμε τη πουτίγκα για 20’ ώστε ν΄απορροφήσουν τα κρουασάν το μείγμα και κατόπιν ψήνουμε στους 180οC για 35?. Σερβίρουμε αμέσως και αν θέλουμε προσθέτουμε κόκκινα φρούτα και λίγη κρέμα γάλακτος. Σημειώσεις για τη συνταγή: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εκτός από μπαγιάτικα κρουασάν τσουρέκι ή ψωμί. Στην πουτίγκα ταιριάζουν και οι σταφίδες. Επιλέγουμε μήλα που δεν είναι άγουρα και σκληρά
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική Παραδοσιακή
Κλασική
Πρωινό
Πρωινό
Άλλο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7062813
1,5 λιτ
1,57 Ε/ λιτ
€2,36
Προσθήκη
7077778
7234481
7302704
Για δες 4 ακόμη προϊόντα