Πράσα κρασάτα με πράσινες ελιές και κάστανα
από Νίκος Μαούνης
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
5 στα 5Κλασική
Δείπνο για Δυο
Σαλάτα
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες
- 1,5 κιλά πράσα
- Αλάτι
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι νερό
- 1 κουταλιά της σούπας ξίδι
- 15 κάστανα ψημένα και ξεφλουδισμένο
- 10 μεγάλες πράσινες ελιές χαραγμένες
- 1 μεγάλο μάτσο σέλινο
- 3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί (Αγιωργίτικο)
- πιπέρι
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7063897
7062286
7133410
7064311
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Πλένουμε και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τα πράσα. Ψιλοκόβουμε το σέλινο. Τοποθετούμε τα πράσα και το σέλινο με το αλάτι σε σκεπασμένη κατσαρόλα και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να βγάλουν το νερό τους. Πετάμε το πρώτο αυτό νερό και προσθέτουμε το κρασί, το ξίδι, τα καρότα, τις ελιές καλά ξεπλυμένες από την άρμη τους και τα κάστανα. Συμπληρώνουμε με ½ φλιτζάνι νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 45 λεπτά περίπου, ώσπου να γίνουν. Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά. Τα σερβίρουμε χλιαρά ή κρύα.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Δείπνο για Δυο
Άλλο
Όλες οι εποχές
Σαλάτα
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7063897
7062286
7133410
7064311
Για δες 4 ακόμη προϊόντα