Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΠράσινες πιπεριές γεμιστές με φακές
Ab logo
  • Πράσινες πιπεριές γεμιστές με φακές

Πράσινες πιπεριές γεμιστές με φακές

από Βίκυ Σμυρλή

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Άλλη
Κυρίως πιάτο
Πράσινες πιπεριές γεμιστές με φακές

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 8 μέτριες πράσινες πιπεριές
  • Σάλτσα τομάτας έτοιμη ή σπιτική (για το συνοδευτικό)
  • Πιπέρι (Για τη γέμιση)
  • αλάτι (για τη γέμιση)
  • 2 κουταλιές της σούπας φυλλαράκια κόλιαντρου ή μαϊντανού (για τη γέμιση)
  • 2 ώριμες τομάτες, αποφλοιωμένες κομμένες σε κυβάκια (για τη γέμιση)
  • 80 ml ελαιόλαδο (για τη γέμιση)
  • 1 φύλλο δάφνης (για τη γέμιση)
  • 1 μικρό κρεμμύδι (για τη γέμιση)
  • 200 γρ. Φακές (για τη γέμιση)
  • 80 ml ελαιόλαδο για το ψήσιμο
  • 1 φυλλαράκι κόλιαντρου ή μαϊντανού (για διακόσμηση)

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Πιπεριές Πράσινες Ελληνικές
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063729
  • Τομάτα Passata Περαστή 500 gr
    500 γρ
    0,76 Ε/ κιλ
    €0,38
    7064447
  • Κόριανδρος Σκαφάκι  25 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7228204
  • Ντομάτες Τσαμπί Ελληνικές
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063671
  • Ας μαγειρέψουμε

    Βουτάτε τις τομάτες σε νερό που βράζει για 4-5΄. Τις αφήνετε να κρυώσουν, τις αποφλοιώνετε και τις κόβετε σε μικρά κυβάκια. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βράζετε τις φακές σε νερό με αλάτι, ένα κρεμμύδι και το φύλλο δάφνης. Τις στραγγίζετε σε ένα μπολ. Όσο βράζουν οι φακές ετοιμάζετε τις πιπεριές. Κόβετε από ένα καπάκι στο μέρος που είναι το κοτσάνι, τις ανοίγετε και αφαιρείτε, με προσοχή για να μην σπάσουν, το εσωτερικό και τους σπόρους. Ρίχνετε στο μπολ με τις φακές τα κυβάκια τομάτας, τον κόλιαντρο ή τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο και ανακατεύετε απαλά τη σαλάτα. Γεμίζετε τις πιπεριές με τις φακές και τις βάζετε σε ένα ταψάκι. Ρίχνετε πάνω τους το ελαιόλαδο και τις ψήνετε στον φούρνο για 20-25΄ή μέχρι να βεβαιωθείτε ότι έχουν μαλακώσει. Συγχρόνως ζεσταίνετε μια έτοιμη σάλτσα τομάτας. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στη σάλτσα και ένα κλαράκι κανέλας που δένει πολύ με τις αρωματικές φακές. Απλώνετε τη σάλτσα στα πιάτα σαν λιμνούλα και πάνω της σερβίρετε τις πιπεριές. Διακοσμείτε με ένα φυλλαράκι μαϊντανού ή κόλιαντρου και σερβίρετε.

    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Άλλη
    Άλλο
    Όλες οι εποχές
    Κυρίως πιάτο
    • Πράσινες πιπεριές γεμιστές με φακές

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Πιπεριές Πράσινες Ελληνικές
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063729
  • Τομάτα Passata Περαστή 500 gr
    500 γρ
    0,76 Ε/ κιλ
    €0,38
    7064447
  • Κόριανδρος Σκαφάκι  25 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7228204
  • Ντομάτες Τσαμπί Ελληνικές
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063671