facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΠράσινη σαλάτα με μαριναρισμένο μπρόκολο, ψητό αβοκάντο, σταφίδες και σάλτσα με ταχίνι
Ab logo
  • Πράσινη σαλάτα με μαριναρισμένο μπρόκολο, ψητό αβοκάντο, σταφίδες και σάλτσα με ταχίνι
Πράσινη σαλάτα με μαριναρισμένο μπρόκολο, ψητό αβοκάντο, σταφίδες και σάλτσα με ταχίνι

Πράσινη σαλάτα με μαριναρισμένο μπρόκολο, ψητό αβοκάντο, σταφίδες και σάλτσα με ταχίνι

από #MadeWithAB
Εύκολη
>60'
0/5
Χαμηλό

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

6 μερίδες
  • 150 g μπρόκολο, κομμένο σε μικρές τουφίτσες
  • 1 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
  • 200 g διάφορα πράσινα μαρούλια, ψιλοκομμένα
  • 8 τοματίνι, κομμένο στη μέση
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο
  • 2 κ.σ. σταφίδες
  • 2 κ.σ. σπόρους ροδιού
  • 1 κ.γ. μαυροκούκι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 80 g ταχίνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 15 κ.γ. μέλι
  • 3 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό λευκό
  • πορτοκάλι, χυμός
  • λεμόνι, χυμός
  • 1 κ.γ. δυόσμο ψιλοκομμένο, προαιρετικά
  • 2 κ.σ. νερό
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι
  • 2 κ.σ. επιπλέον ελαιόλαδο για το ψήσιμο του αβοκάντο
  • 2 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό λευκό για το μαρινάρισμα του μπρόκολου
  • 150 g μπρόκολο, κομμένο σε μικρές τουφίτσες
  • 1 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
  • 200 g διάφορα πράσινα μαρούλια, ψιλοκομμένα
  • 8 τοματίνι, κομμένο στη μέση
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο
  • 2 κ.σ. σταφίδες
  • 2 κ.σ. σπόρους ροδιού
  • 1 κ.γ. μαυροκούκι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 80 g ταχίνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 15 κ.γ. μέλι
  • 3 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό λευκό
  • πορτοκάλι, χυμός

Ας μαγειρέψουμε

1. Στο μπλέντερ πολτοποιούμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα. 2. Σε ένα μπολ βάζουμε το μπρόκολο και το περιχύνουμε με το ξύδι και με το ¼ της σάλτσας που ετοιμάσαμε, ανακατεύουμε και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 30’. 3. Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τα μαρούλια, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το μπρόκολο στραγγισμένο από τη μαρινάδα του, τις σταφίδες, τον κόλιανδρο, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε σε ατομικές μερίδες. 4. Αλείφουμε τις φέτες αβοκάντο με λίγο ελαιόλαδο και τις πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. 5. Ψήνουμε το αβοκάντο σε σχαροτήγανο για 2-3’ από κάθε πλευρά. 6. Βάζουμε σε κάθε μερίδα μια φέτα αβοκάντο. 7. Σερβίρουμε την κάθε σαλάτα με μαυροκούκι, ρόδι και σάλτσα ταχίνι. Tips: -Μπορούμε να προσθέσουμε στη σαλάτα κουνουπίδι και καρότο -Εκτός από μαυροκούκι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξηρούς καρπούς

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Νέα Ελληνική
Χορτοφαγική
Χριστούγεννα
Βραδινό
Σαλάτα

Βάλε στο καλάθι υλικά για 6 μερίδες

  • Μπρόκολο Πράσινο Βιολογικό
    Το προϊόν είναι προσωρινά μη διαθέσιμο
    7063827
  • Αβοκάντο Συσκευασμένα Εισαγωγής
    ~430 γρ
    ~5,39€/kg
    ~€2,32
    7514724
  • 7073105