Ανακατεύουμε τα τρυφερά φύλλα σαλάτας με την ρόκα και τα ρίχνουμε σε μια βαθιά σαλατιέρα.
Καθαρίζουμε τα σύκα, τα κόβουμε σε δυο ή τέσσερα κομμάτια ανάλογα με το μέγεθός τους και τα ρίχνουμε στη σαλάτα. Κόβουμε το μπαλάκι Τήνου σε φλοίδες και το ρίχνουμε στη σαλάτα. Στη συνέχεια χτυπάμε στο μούλτι το πετιμέζι, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, λίγο ανθό αλατιού και πιπέρι.
Περιχύνουμε το dressing που ετοιμάσαμε στην σαλάτα και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο και σερβίρουμε.