Πράσινη σούπα με αγριόσκορδο
από Τίνα Webb
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Καθημερινές συνταγές
Σούπα
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 500 γρ. πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
- Αλάτι (για τα κρουτόν)
- 50 γρ. ξερό χωριάτικο ψωμί(για τα κρουτόν)
- 25 γρ. βούτυρο (για τα κρουτόν)
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
- 50 γρ βούτυρο
- 12 λίτρα νερό
- 4 κ.σ. γιαούρτι πρόβειο ή κατσικίσιο
- 200 γρ. Φύλλα αγριόσκορδου
- 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
- (για τα κρουτόν)
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7222810
7133790
7064467
7079539
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Λιώνετε το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι, ρίχνετε τα κρεμμύδια και σκεπάζετε με καπάκι. Σιγομαγειρεύετε για 10 λεπτά
μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε τις πατάτες και το ζωμό και σιγοβράζετε για 20 λεπτά. Κόβετε τα φύλλα αγριόσκορδου, τα ρίχνετε στη σούπα και
συνεχίζετε το μαγείρεμα για ακόμα 2-3 λεπτά. Πολτοποιείτε με ένα ραβδομπλέντερ τη σούπα. Προσθέτετε το γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε. Σερβίρετε με βουτυρένια κρουτόν. Για τα κρουτόν: Λιώνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι. Κόβετε το ψωμί σε μικρά κυβάκια και τα ρίχνετε στο τηγάνι. Τα τηγανίζετε ανακινώντας
συνεχώς το τηγάνι μέχρι να
ροδίσουν τα κρουτόν. Αλατίζετε
και πασπαλίζετε τη σούπα. Tip: Αν δεν βρείτε φύλλα αγριόσκορδου, αντικαταστήστε τα με φρέσκο σπανάκι (όχι baby) και 1-2 χοντρές σκελίδες σκόρδο.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Άλλο
Όλες οι εποχές
Σούπα
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7222810
7133790
7064467
7079539
Για δες 4 ακόμη προϊόντα