Ας μαγειρέψουμε
1. Σε μεγάλη κατσαρόλα, τοποθετούμε τα λαβράκια μαζί με το νερό και το αλάτι. 2. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20’ από τη στιγμή που θα βράσει το νερό. 3. Κατόπιν αφαιρούμε τα λαβράκια από το νερό, τα τοποθετούμε σε πιατέλα και περνάμε το ζωμό από σίτα. 4. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε τα λαχανικά (κρεμμύδι, πράσο, καρότα, πατάτες, σέλινο) με το ελαιόλαδο για 3’ 5. Προσθέτουμε το ρύζι, το ζωμό και το αλατοπίπερο. 6. Βράζουμε την ψαρόσουπα για 35’ σε μέτρια φωτιά και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό επιπλέον. 7. Χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιών και 5 κουτ. σούπας από το ζουμί της ψαρόσουπας, περιχύνουμε και ανακατεύουμε. 8. Σερβίρουμε τη σούπα με τα λαβράκια.