facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΨαρόσουπα λαβράκι με ρύζι
Ab logo
  • Ψαρόσουπα λαβράκι με ρύζι
Ψαρόσουπα λαβράκι με ρύζι

Ψαρόσουπα λαβράκι με ρύζι

Στο κρύο ταιριάζει πάντα μία ζεστή και θρεπτική ψαρόσουπα! #MadewithAB
Μέτρια
>60'
5/5
Χαμηλό

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

6 μερίδες
  • 2 λαβράκια
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 1 πράσο, κομμένο σε ροδέλες
  • 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
  • 3 πατάτες, κομμένες στα 4
  • 3 κλωναράκια σέλινο
  • 50 g ρύζι
  • 2 αβγά
  • 2 λεμόνια, στυμμένα
  • 2 lt νερό
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 2 λαβράκια
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 1 πράσο, κομμένο σε ροδέλες
  • 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
  • 3 πατάτες, κομμένες στα 4
  • 3 κλωναράκια σέλινο
  • 50 g ρύζι
  • 2 αβγά
  • 2 λεμόνια, στυμμένα
  • 2 lt νερό
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • αλάτι

Ας μαγειρέψουμε

1. Σε μεγάλη κατσαρόλα, τοποθετούμε τα λαβράκια μαζί με το νερό και το αλάτι. 2. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20’ από τη στιγμή που θα βράσει το νερό. 3. Κατόπιν αφαιρούμε τα λαβράκια από το νερό, τα τοποθετούμε σε πιατέλα και περνάμε το ζωμό από σίτα. 4. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε τα λαχανικά (κρεμμύδι, πράσο, καρότα, πατάτες, σέλινο) με το ελαιόλαδο για 3’ 5. Προσθέτουμε το ρύζι, το ζωμό και το αλατοπίπερο. 6. Βράζουμε την ψαρόσουπα για 35’ σε μέτρια φωτιά και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό επιπλέον. 7. Χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιών και 5 κουτ. σούπας από το ζουμί της ψαρόσουπας, περιχύνουμε και ανακατεύουμε. 8. Σερβίρουμε τη σούπα με τα λαβράκια.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Άλλη
Μεσημεριανό
Κυρίως πιάτο

Βάλε στο καλάθι υλικά για 6 μερίδες

  • Κρεμμύδια Ξερά Χονδρά Χύμα Ελληνικά
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064213
  • Πατάτες Χονδρές Συσκευασμένες
    ~3 κιλ
    ~1,04€/kg
    ~€3,12
    7335940
  • Καρότα Χύμα Ελληνικά
    Super Tιμή 0.79€
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063924