Ψευτοκεφτέδες Σαντορίνης
από Τίνα Webb
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
1'- 30'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Νηστίσιμα
Ορεκτικό
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 800 γρ. σφιχτές, ώριμες τομάτες, περασμένες στον τρίφτη
- 3 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα φαγητού
- ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7063667
7064229
7064307
7133875
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Σουρώνετε τις τομάτες από τα πολλά υγρά. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύετε τις τριμμένες τομάτες, τα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτετε το αλεύρι και τη σόδα φαγητού, ανακατεύοντας καλά για να γίνει ο χυλός πηχτός. Δοκιμάζετε και συμπληρώνετε αλάτι και πιπέρι. Ζεσταίνετε περίπου 4 εκ. ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Όταν το ελαιόλαδο κάψει, ρίχνετε 1 κουταλιά της σούπας χυλό τη φορά και τηγανίζετε τις κροκέτες τομάτας και από τις δύο πλευρές ώσπου να ροδίσουν. Τις βγάζετε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τις στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας. Σερβίρετε τους ψευτοκεφτέδες με καπαροσαλάτα.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική Παραδοσιακή
Κλασική
Νηστίσιμα
Brunch
Όλες οι εποχές
Ορεκτικό
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7063667
7064229
7064307
7133875
Για δες 4 ακόμη προϊόντα