• Βρείτε το ΑΒ σας
  • ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ
    GR
    • EN
Επιστροφή

Ψητά Αχλάδια με Γιαούρτι, Ποπ Κινόα και Μέλι

από τη Food blogger Funky Cook

Ψητά Αχλάδια με Γιαούρτι, Ποπ Κινόα και Μέλι

Εύκολη
Χαμηλό
Περισσότερο από 60’

Ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας

Παρουσιάστηκε σφάλμα

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή

  • Είδος πιάτου: Άλλο
  • Κουζίνα: Ελληνική Παραδοσιακή
  • Διατροφή: Κλασική
  • Γεύμα: Πρωινό
  • Περίσταση: Πρωινό

Αποστολή αυτής της συνταγής

Ψητά Αχλάδια με Γιαούρτι, Ποπ Κινόα και Μέλι
Εύκολη
Χαμηλό
Περισσότερο από 60’

Συμπληρώστε όλα τα υποχρεωτικά πεδία για να συνεχίσετε (*)

Συστατικά

- 4 Μερίδες +
  • 4 τμχ Αχλάδια
  • 100 g Μέλι
  • 100 g Κινόα
  • 80 g Ξηροί Καρποί
  • 400 g Γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ Εκλεκτό πλήρες
  • 1/2 κουτ. γλυκού Κανέλα
  • 5 τμχ Καρδάμωμο
  • 1 στικ Φυσική Βανίλια
  • 1 κουτ. γλυκού Σπορέλαιο
  • Φρούτα και μέλι
Εκτέλεση

Για το ποπ κινόα: Ξεπλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό την κινόα και την απλώνουμε σε καθαρή πετσέτα να στεγνώσει. Βάζουμε μια αντικολλητική κατσαρόλα να ζεσταθεί και την αλείφουμε με το σπορέλαιο, προσθέτουμε την κινόα και σιγοψήνουμε μέχρι να αρχίσει η κινόα να παίρνει βαθύ κίτρινο χρώμα και να «σκάει». Αφήνουμε την κινόα να κρυώσει. Ετοιμάζουμε τα ψητά αχλάδια: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα αχλάδια στη μέση και τα τοποθετούμε σε σκεύος ψησίματος. Προσθέτουμε μέσα στο μέλι τα σποράκια της βανίλιας και 50 ml. ζεστό νερό, περιχύνουμε τα αχλάδια, τα πασπαλίζουμε με την κανέλα και τα σποράκια καρδάμωμο. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά τα αχλάδια και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα πιάτο απλώνουμε το γιαούρτι, προσθέτουμε τα ψημένα αχλάδια, την ποπ κινόα, τους ξηρούς καρπούς, φρούτα και μέλι, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Πρόσφατες συνταγές

Προσθήκη στη λίστα αγορών
Φαίνεται ότι δεν έχετε ακόμη κάποια λίστα αγορών. Κάντε κλικ στο παρακάτω κουμπί για να δημιουργήσετε μια νέα λίστα.
Το συγκεκριμένο προϊόν περιλαμβάνεται ήδη σε αυτή τη λίστα.
Το προϊόν προστέθηκε στη λίστα