Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΨητά λαχανικά με ρεβίθια, μέλι και σουσάμι
Ab logo
  • Ψητά λαχανικά με ρεβίθια, μέλι και σουσάμι

Ψητά λαχανικά με ρεβίθια, μέλι και σουσάμι

από #MadeWithAB

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Χορτοφαγική
Καθημερινές συνταγές
Συνοδευτικά
Ψητά λαχανικά με ρεβίθια, μέλι και σουσάμι

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 4 μελιτζάνες, κομμένες σε φέτες
  • 2 σκελίδες λιωμένες σκόρδο
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 φύλλα δυόσμος
  • 5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • μαϊντανός
  • 60 ml ελαιόλαδο για τα λαχανικά
  • 1,5 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ/σ ξύδι βαλσαμικό
  • 2 πορτοκάλια σε χυμό
  • 1 κ/σ λευκό ξύδι βαλσάμικο
  • 2 κ/σ μέλι
  • 2 κολοκύθια, κομμένα σε φέτες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, χοντροκομμένες
  • 2 μανιτάρια πορτομπέλο, κομμένα σε φέτες
  • 150 g ρεβίθια βρασμένα
  • 1 κ/σ σουσάμι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι

Ας μαγειρέψουμε

1. Στο μπλέντερ ανακατεύουμε και πολτοποιούμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το θυμάρι, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το μέλι, το ελαιόλαδο, τον χυμό, το ξύδι (λευκό και βαλσαμικό) και το αλατοπίπερο. 2. Αλείφουμε τα λαχανικά με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε σχαροτήγανο μέχρι να μαλακώσουν . 3. Τοποθετούμε τα λαχανικά σε πιατέλα, προσθέτουμε τα ρεβίθια αλάτι και πιπέρι. 4. Περιχύνουμε τα ζεστά λαχανικά με το μείγμα, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και σερβίρουμε. Extra tip: Συνοδεύστε το πιάτο με ένα ντιπ για έξτρα γεύση. Δροσερό ντιπ με γιαούρτι, δυόσμο και ξύσμα λεμονιού (4 μερίδες) Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε 1 μικρό αγγούρι με τη φλούδα (κομμένο σε κυβάκια χωρίς τους σπόρους), 20 φύλλα δυόσμος (ψιλοκομμένα), 1 φρέσκo κρεμμυδάκι (ψιλοκομμένo), 250g στραγγιστό γιαούρτι, 40ml ελαιόλαδο, 1 ½ κ.σ. ξύδι, ½ κ.γ. ξύσμα λεμόνι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες και σερβίρουμε. Πικάντικο ντιπ με λιαστή τομάτα (4 μερίδες) Βάζουμε 5 λιαστές τομάτες, ψιλοκομμένες, να μουλιάσουν σε νερό για 15’. Αφού μουλιάσουν τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, τον χυμό από 1 πορτοκάλι και 1 μοσχολέμονο, 1 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη, 20ml ελαιόλαδο και ¼ κ.γ. κόκκινο πιπέρι. Κατόπιν μεταφέρουμε το μείγμα σε μπωλ, ενσωματώνουμε 150g μαγιονέζα και σερβίρουμε.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Χορτοφαγική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Συνοδευτικά
  • Ψητά λαχανικά με ρεβίθια, μέλι και σουσάμι