facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΨητές κροκέτες λαχανικών με γλυκόξινη σάλτσα
Ab logo
  • Ψητές κροκέτες λαχανικών με γλυκόξινη σάλτσα
Ψητές κροκέτες λαχανικών με γλυκόξινη σάλτσα

Ψητές κροκέτες λαχανικών με γλυκόξινη σάλτσα

από #MadeWithAB
Εύκολη
>60'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

6 μερίδες
  • 150 g πατάτες, βρασμένες
  • 100 g κουνουπίδι, βρασμένο
  • 100 g παντζάρια, βρασμένα
  • 3 καρότο, τριμμένο στο χοντρό μέρος του τρίφτη
  • 150 g κινόα, βρασμένη
  • 2 κ.σ. βρόμη
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. τζίντζερ αποξηραμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι
  • 100 g σουσάμι
  • 2 κ.σ. ξηροί καρποί, τριμμένοι (μπορούν να είναι μείγμα ή σκέτα από αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια, κάσιους και φιστίκια)
  • 1 κ.σ. φρυγανιά
  • 50 g μαλακή μαύρη ζάχαρη
  • 50 g χυμό τομάτας
  • 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1,5 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
  • 1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • 1 κ.γ. κόρν φλάουρ
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο, προαιρετικά
  • 150 g πατάτες, βρασμένες
  • 100 g κουνουπίδι, βρασμένο
  • 100 g παντζάρια, βρασμένα
  • 3 καρότο, τριμμένο στο χοντρό μέρος του τρίφτη
  • 150 g κινόα, βρασμένη
  • 2 κ.σ. βρόμη
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. τζίντζερ αποξηραμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι
  • 100 g σουσάμι
  • 2 κ.σ. ξηροί καρποί, τριμμένοι (μπορούν να είναι μείγμα ή σκέτα από αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια, κάσιους και φιστίκια)

Ας μαγειρέψουμε

Η γλυκόξινη σάλτσα 1. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το νερό, το κόρν φλάουρ, τη σόγια και το ξύδι. 2. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, τον χυμό τομάτας, το τζίντζερ, το σκόρδο, το μπούκοβο και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση σε χαμηλή φωτιά. 3. Αμέσως προσθέτουμε το μείγμα του μπολ, ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, και αποσύρουμε. Οι κροκέτες λαχανικών 1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2’ το κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε. 2. Σε ένα μπολ πολτοποιούμε με ένα πιρούνι τα παντζάρια, τις πατάτες και το κουνουπίδι, προσθέτουμε την κινόα, το κύμινο, το τζίντζερ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν τα υλικά σε ένα μείγμα. 3. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 20’, κατόπιν πλάθουμε σε κροκέτες με λαδωμένα χέρια. 4. Σε αν μπολ ανακατεύουμε το σουσάμι, τους ξηρούς καρπούς, τη φρυγανιά και πανάρουμε τις κροκέτες, τις οποίες ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί που έχουμε στρώσει σε δίσκο ψησίματος. 5. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 25’ και αφήνουμε τις κροκέτες 5’ πριν να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν. 6. Σερβίρουμε τις κροκέτες με τη γλυκόξινη σάλτσα. Tips: -Μπορούμε να τηγανίσουμε τις κροκέτες και σε άφθονο καυτό ηλιέλαιο -Αν χρειαστεί προσθέτουμε στο μείγμα των λαχανικών λιγότερη ή περισσότερη βρόμη ανάλογα με τα υγρά που θα βγάλουν τα λαχανικά

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Νέα Ελληνική
Χορτοφαγική
Χριστούγεννα
Βραδινό
Ορεκτικό

Βάλε στο καλάθι υλικά για 6 μερίδες

  • Πατάτες Συσκευασμένες Κύπρου
    ~3 κιλ
    ~1,60€/kg
    ~€4,80
    7064162
  • Πατάτες Συσκευασμένες Κύπρου
    ~3 κιλ
    ~1,60€/kg
    ~€4,80
    7064162
  • Καρότα Ελληνικά
    ~800 γρ
    ~2,14€/kg
    ~€1,71
    7063933