facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΨητές μπουκιές φρέσκων ζυμαρικών συνοδευμένες με γλυκόξινη σάλτσα
Ab logo
  • Ψητές μπουκιές φρέσκων ζυμαρικών συνοδευμένες με γλυκόξινη σάλτσα
Ψητές μπουκιές φρέσκων ζυμαρικών συνοδευμένες με γλυκόξινη σάλτσα

Ψητές μπουκιές φρέσκων ζυμαρικών συνοδευμένες με γλυκόξινη σάλτσα

από AB FOODSTORIES
Εύκολη
31'- 60'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • αλάτι
  • 3 κ. σ. κέτσαπ
  • 2 κ. σ. σάλτσα σόγιας
  • 15 κ. σ. κορν φλάουρ διαλυμένη σε 2 κ. σ. νερό
  • 100 γρ. ξίδι ρυζιού
  • 200 γρ. χυμός ανανά
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 μεγάλα αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 5 κ. γ. μπούκοβο γλυκό
  • 1 κ. γ. ρίγανη ξερή
  • 1 κ. γ. σκόρδο σκόνη
  • 40 γρ. παρμεζάνα ή γκράνα, τριμμένη
  • 2 βούτυρο, λιωμένο
  • 1 φλ. φρυγανιά, τριμμένη
  • 1 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ. φρέσκα γεμιστά ζυμαρικά με τυρί (τορτελίνια, ραβιόλια)
  • αλάτι
  • 3 κ. σ. κέτσαπ
  • 2 κ. σ. σάλτσα σόγιας
  • 15 κ. σ. κορν φλάουρ διαλυμένη σε 2 κ. σ. νερό
  • 100 γρ. ξίδι ρυζιού
  • 200 γρ. χυμός ανανά
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 μεγάλα αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 5 κ. γ. μπούκοβο γλυκό
  • 1 κ. γ. ρίγανη ξερή
  • 1 κ. γ. σκόρδο σκόνη
  • 40 γρ. παρμεζάνα ή γκράνα, τριμμένη
  • 2 βούτυρο, λιωμένο

Ας μαγειρέψουμε

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C. Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φρυγανιά με την παρμεζάνα, τη ρίγανη, τη σκόνη σκόρδου, το μπούκοβο, το βούτυρο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και σε ένα τρίτο τα αβγά. Αλευρώνουμε ένα ένα τα ζυμαρικά, κατόπιν τα βουτάμε στα χτυπημένα αβγά και τέλος τα πανάρουμε στο μείγμα της φρυγανιάς. Τα μεταφέρουμε στη λαμαρίνα και ψήνουμε για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Για τη σάλτσα: Εντωμεταξύ, σε ένα μικρό κατσαρολάκι ανακατεύουμε το χυμό ανανά με την καστανή ζάχαρη, το ξίδι ρυζιού, το κέτσαπ και τη σάλτσα σόγιας και βράζουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το κορνφλάουρ και ανακατεύουμε βράζοντας για 1 λεπτό ακόμα μέχρι να δέσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά σε βάζουμε σε μπολάκι. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά πασπαλισμένα με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και την γλυκόξινη σάλτσα.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Νέα Ελληνική
Κλασική
Χριστούγεννα
Μεσημεριανό,Βραδινό
Χειμώνας
Ορεκτικό