Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΨητή μπαγκέτα με τσένταρ, μοτσαρέλα και αρωματικό βούτυρο
Ab logo
  • Ψητή μπαγκέτα με τσένταρ, μοτσαρέλα και αρωματικό βούτυρο

Ψητή μπαγκέτα με τσένταρ, μοτσαρέλα και αρωματικό βούτυρο

από AB FOODSTORIES

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

1'- 30'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Χριστούγεννα
Σνακς
Ψητή μπαγκέτα με τσένταρ, μοτσαρέλα και αρωματικό βούτυρο

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 1 μπαγκέτα λευκή ή ολικής αλέσεως
  • 5 φέτες τσένταρ για τοστ, κομμένες στη μέση
  • 5 φέτες μοτσαρέλα για τοστ, κομμένες στη μέση
  • 1 κ. σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 5 κ. γ. σκόρδο, σε σκόνη
  • 40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 4 κ. σ. βούτυρο, λιωμένο

Ας μαγειρέψουμε

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Mε ένα πριονωτό μαχαίρι κάνουμε βαθιές, διαγώνιες τομές σε όλη την μπαγκέτα ανά 2 εκατοστά περίπου, προσέχοντας να μην κόψουμε μέχρι κάτω το ψωμί. Βάζουμε την μπαγκέτα σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και «σφηνώνουμε» στις τομές τις φέτες των τυριών εναλλάξ, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με το μαϊντανό και τη σκόνη σκόρδου. Με το μείγμα αυτό αλείφουμε την μπαγκέτα, πασπαλίζουμε με τη μισή παρμεζάνα και ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά. Βγάζουμε την μπαγκέτα, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα, κόβουμε σε φετάκια και σερβίρουμε.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Νέα Ελληνική
Κλασική
Χριστούγεννα
Μεσημεριανό,Βραδινό
Χειμώνας
Σνακς
  • Ψητή μπαγκέτα με τσένταρ, μοτσαρέλα και αρωματικό βούτυρο