facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΨητό ανθότυρο με γλυκό τριαντάφυλλο
Ab logo
  • Ψητό ανθότυρο με γλυκό τριαντάφυλλο
Ψητό ανθότυρο με γλυκό τριαντάφυλλο

Ψητό ανθότυρο με γλυκό τριαντάφυλλο

από AB FOODSTORIES
Για το Πασχαλινό Τραπέζι
Μέτρια
>60'
0/5
Χαμηλό

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 100 ml νερό
  • 300 g. αλεύρι
  • 1 αλάτι
  • 50 ml έ. π. ελαιόλαδο
  • 1 κεφαλάκι ανθότυρο των 500 γρ, σε 4 φέτες πάχους περίπου 3 εκ
  • 1 κρόκο αβγού
  • 1 κ.σ. σουσάμι άσπρο
  • 1 κ. σ. σουσάμι μαύρο
  • 1 πιπερίτσα καυτερή, ψιλοκομμένη
  • 100 ml νερό
  • 200 μαρμελάδα τριαντάφυλλο
  • 100 ml νερό
  • 300 g. αλεύρι
  • 1 αλάτι
  • 50 ml έ. π. ελαιόλαδο
  • 1 κεφαλάκι ανθότυρο των 500 γρ, σε 4 φέτες πάχους περίπου 3 εκ
  • 1 κρόκο αβγού
  • 1 κ.σ. σουσάμι άσπρο
  • 1 κ. σ. σουσάμι μαύρο
  • 1 πιπερίτσα καυτερή, ψιλοκομμένη
  • 100 ml νερό
  • 200 μαρμελάδα τριαντάφυλλο

Ας μαγειρέψουμε

• Φτιάχνουμε το ζυμάρι ανακατεύοντας σε μπολ το αλεύρι με το νερό, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε μέχρι το ζυμάρι να γίνει μαλακό και να μην κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί. • Κόβουμε τη ζύμη σε 4 μπαλάκια και ανοίγουμε 4 φύλλα στρογγυλά, όχι πολύ λεπτά. Τα λαδώνουμε με πινέλο. Σε κάθε φύλλο βάζουμε μία φέτα από το ανθότυρο και τις τυλίγουμε με τέτοιον τρόπο ώστε να σχηματίσουμε φακέλους. Αλείφουμε τα φακελάκια με ελαιόλαδο, με τον κρόκο, πασπαλίζουμε με τα σουσάμια και ψήνουμε στους 170°C, για περίπου 20’ μέχρι να ροδίσουν. • Εν τω μεταξύ, σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη μαρμελάδα τριαντάφυλλο μαζί με την καυτερή πιπερίτσα και το νερό και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. • Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε τα ανθοτυροπιτάκια με τη ζεστή μαρμελάδα.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Πάσχα
Μεσημεριανό
Άνοιξη
Συνοδευτικά