facebook-pixelΨητό λαβράκι με πατατούλες, λιαστές τομάτες και κάπαρη
Παράδοση αυθημερόν
Παραλαβή από κατάστημα
Έως 12.000 προϊόντα
Αποκλειστικές online προσφορές
Παράλειψη
Ab logo

Καλώς ήρθες

Μεταφορά στο My AB
0

Κέρδισε -5€ με την υπηρεσία AB Collect και παράλαβε από το κοντινότερο κατάστημα (για αγορές άνω των 70€, έως 20/1). Ξεκίναεδώ!

Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΨητό λαβράκι με πατατούλες, λιαστές τομάτες και κάπαρη
Ab logo
  • Ψητό λαβράκι με πατατούλες, λιαστές τομάτες και κάπαρη

Ψητό λαβράκι με πατατούλες, λιαστές τομάτες και κάπαρη

από Μυρσίνη Λαμπράκη

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Υψηλό

Αξιολόγηση

5 στα 5
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Ψητό λαβράκι με πατατούλες, λιαστές τομάτες και κάπαρη

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 1/2 κιλό μικρές πατατούλες
  • 2 κλαδάκια ρίγανη
  • Αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
  • 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 5 λιαστές τομάτες κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 6 τοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1,5 κιλά λαβράκι
  • πιπέρι

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Πατάτες Νάξου ΠΓΕ Συσκευασμένες
    ~3 κιλ
    ~1,75€/kg
    ~€5,25
    7222810
  • ΡΙΓΑΝΗ  25 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7133882
  • Οίνος Λευκός Κρητικός 750ml
    750 ml
    4,07 Ε/ λιτ
    €3,05
    7087799
  • Κάπαρη  250 gr
    250 γρ
    8,36 Ε/ κιλ
    €2,09
    7135124
  • Ας μαγειρέψουμε

    Πλένετε το λαβράκι και το χαράσσετε κατά μήκος σε 3-4 σημεία. Αλατοπιπερώνετε και το αφήνετε στην άκρη. Αν οι πατατούλες είναι φρέσκιες, μικρές και βιολογικές, τις πλένετε πολύ καλά και δεν τις καθαρίζετε. Μπορείτε να τις κόψετε στα δύο ή να τις αφήσετε ολόκληρες. Αν όχι, τις καθαρίζετε και τις κόβετε σε χονδρά κομμάτια. Τις ρίχνετε σε βραστό αλατισμένο νερό και τις αφήνετε να κοχλάσουν για 5-6 λεπτά. Τις βγάζετε, τις σουρώνετε και τις ρίχνετε σε ένα ευρύχωρο και βαθύ τηγάνι. Περιχύνετε με το μισό ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με λίγο αλάτι,πιπέρι, ελάχιστη ρίγανη. Σοτάρετε μόλις για 2-3 λεπτά και ρίχνετε αμέσως την κάπαρη, τις λιαστές τομάτες και το σκόρδο. Ανακατεύετε ζωηρά. Αδειάζετε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα βαθύ ταψί, κάνετε στο κέντρο λίγο χώρο με ένα κουτάλι και τοποθετείτε τα κλαδάκια της ρίγανης. Ακουμπάτε επάνω το ψάρι. Σκορπάτε τριγύρω τα τοματίνια. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το κρασί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά. Σερβίρετε το φαγητό χλιαρό και συνοδεύετε με πράσινη σαλάτα.

    Αξιολόγηση
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Μεσημεριανό
    Όλες οι εποχές
    Κυρίως πιάτο
    • Ψητό λαβράκι με πατατούλες, λιαστές τομάτες και κάπαρη

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Πατάτες Νάξου ΠΓΕ Συσκευασμένες
    ~3 κιλ
    ~1,75€/kg
    ~€5,25
    7222810
  • ΡΙΓΑΝΗ  25 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7133882
  • Οίνος Λευκός Κρητικός 750ml
    750 ml
    4,07 Ε/ λιτ
    €3,05
    7087799
  • Κάπαρη  250 gr
    250 γρ
    8,36 Ε/ κιλ
    €2,09
    7135124