ΡΑΔΙΚΙΑ ΜΕ ΨΗΤΕΣ ΣΑΡΔΕΛΕΣ
ΡΑΔΙΚΙΑ ΜΕ ΨΗΤΕΣ ΣΑΡΔΕΛΕΣ
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
ΚαμίαΠλούσια σε πρωτεϊνη
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 1 συσκευασία Ελληνικά χόρτα ραδίκια Μπάρμπα Στάθης 600γρ
- 1 Σκόρδο ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης
- 500 g Σαρδέλες
- 7 ml Ελαιόλαδο
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/3 φλ. Τσαγιού Ελαιόλαδο (Για την σάλτσα)
- Χυμός από 1 λεμόνι (Για την σάλτσα)
- 1/3 φλ. Τσαγιού Μαϊντανός ψιλοκομμένος Μπάρμπα Στάθης
- 2 Κλωναράκια πό φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι (μόνο τα φύλλα (Για την σάλτσα)
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7081442
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7081533
7150111
7143658
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Πλένουμε τις σαρδέλες, τις καθαρίζουμε από τα κεφάλια και τη ραχοκοκαλιά τους, τις αλατίζουμε και τις μαρινάρουμε σε 4 κουταλιές ελαιόλαδο για 15 λεπτά.Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της σάλτσας.Βράζουμε τα ραδίκια και τα στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο, σοτάρουμε το σκόρδο και ρίχνουμε τα χόρτα. Τα ανακατεύουμε για 2 λεπτά.Ανοίγουμε τις μαριναρισμένες σαρδέλες σαν πεταλούδα και τις ψήνουμε πάνω σε καυτή σχάρα στο γκριλ, στα κάρβουνα ή μέσα σε λαδωμένο ταψί, αραδιασμένες σε μία στρώση, σε προθερμασμένο φούρνο στους 230°C για 4-6 λεπτά συνολικά.Τις πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το ξύσμα λεμονιού και τις σερβίρουμε μαζί με τα χόρτα. Περιχύνουμε το φαγητό με τη σάλτσα.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική Παραδοσιακή
Πλούσια σε πρωτεϊνη
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7081442
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7081533
7150111
7143658
Για δες 4 ακόμη προϊόντα