Ραβανί με γλάσο λεμονιού
από 0
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
>30'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Καθημερινές συνταγές
Γλυκό
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες
- 6 αβγά
- 50 ml γάλα
- 250 γρ. άχνη
- 220 ml νερό
- 1 σφηνάκι limoncello
- 5 κ. σούπας γάλα
- 1 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 140 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 250 γρ. ζάχαρη
- 1 ξύσμα από λεμόνι
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7133482
7128101
7066177
7104755
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το γάλα. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα ενσωματώνετε στο παραπάνω μείγμα σε δύο δόσεις. Αδειάζετε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα διαμέτρου 20 – 22 εκ. και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 – 30 λεπτά. Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη και το λικέρ για 2 – 3 λεπτά αφού πάρει βράση και σιροπιάζετε το ραβανί. Για το γλάσο, χτυπάτε την άχνη, το γάλα και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να ενσωματωθούν. Περιχύνετε το ραβανί με το γλάσο και σερβίρετε.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Άλλο
Όλες οι εποχές
Γλυκό
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7133482
7128101
7066177
7104755
Για δες 4 ακόμη προϊόντα