facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΡαβανί με γλάσο λεμονιού
Ab logo
  • Ραβανί με γλάσο λεμονιού
Ραβανί με γλάσο λεμονιού

Ραβανί με γλάσο λεμονιού

από 0
Μέτρια
>30'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

6 μερίδες
  • 6 αβγά
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 140 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 5 κ. σούπας γάλα
  • 1 σφηνάκι limoncello
  • 220 ml νερό
  • 250 γρ. άχνη
  • 50 ml γάλα
  • 1 ξύσμα από λεμόνι
  • 6 αβγά
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 140 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 5 κ. σούπας γάλα
  • 1 σφηνάκι limoncello
  • 220 ml νερό
  • 250 γρ. άχνη
  • 50 ml γάλα
  • 1 ξύσμα από λεμόνι

Ας μαγειρέψουμε

Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το γάλα. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα ενσωματώνετε στο παραπάνω μείγμα σε δύο δόσεις. Αδειάζετε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα διαμέτρου 20 – 22 εκ. και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 – 30 λεπτά. Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη και το λικέρ για 2 – 3 λεπτά αφού πάρει βράση και σιροπιάζετε το ραβανί. Για το γλάσο, χτυπάτε την άχνη, το γάλα και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να ενσωματωθούν. Περιχύνετε το ραβανί με το γλάσο και σερβίρετε.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Άλλο
Όλες οι εποχές
Γλυκό

Βάλε στο καλάθι υλικά για 6 μερίδες

  • Ζάχαρη Λευκή Κρυσταλλική 1kg
    1 κιλ
    0,98 €/ κιλ
    €0,98
    7473026
  • Αυγά Ελευθέρας Βοσκής Medium 6 Τεμάχια
    6 τεμ
    0,45 €/ τεμ
    €2,69
    7133107
  • Φρέσκο Γάλα 3.5% Λιπαρά 1 lt
    1 λιτ
    1,12 €/ λιτ€1,12
    1,00 €/ λιτ
    €1,00
    7128101
  • Ζάχαρη Άχνη 400g
    400 γρ
    1,63 €/ κιλ
    €0,65
    7066177