Ραβιόλια με σάλτσα φασκόμηλου
από MADEWITHAB
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
1'- 30'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Χριστούγεννα
Κυρίως πιάτο

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 400 ραβιόλια με γέμιση τυριού
- 16 φύλλα φασκόμηλου
- 3 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 100 ml λευκό, ξηρό κρασί
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 80 g παρμεζάνα, σε φλούδες
- αλάτι
- πιπέρι
Ας μαγειρέψουμε
• Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα ραβιόλια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Κρατάμε 1/2 φλιτζ. από το νερό τους και τα στραγγίζουμε.
• Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το φασκόμηλο και σοτάρουμε για 5-6 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
• Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα ραβιόλια, το νερό που κρατήσαμε και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
• Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Χριστούγεννα
Βραδινό
Χειμώνας
Κυρίως πιάτο