Ας μαγειρέψουμε
• Ζεματίζουμε τη συκωταριά σε μεγάλη κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει για 3-4 λεπτά. Τη στραγγίζουμε, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την ψιλοκόβουμε. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα βάζουμε την ψιλοκομμένη συκωταριά και το ξερό κρεμμύδι και τα αχνίζουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να στεγνώσουν από τα υγρά τους. Προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας. Πολτοποιούμε τα ντοματάκια με τον χυμό τους και τα προσθέτουμε μαζί με τον αραιωμένο πελτέ. • Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε όλα τα μυρωδικά και αφήνουμε το φαγητό να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα. Προς το τέλος προσθέτουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. • Πιλάφι: Πλένουμε το ρύζι και το αφήνουμε να στραγγίσει. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε να γυαλίσει, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το καυτό νερό και ανακατεύουμε. Σιγοβράζουμε με ανοιχτό καπάκι μέχρι να πιει όλο σχεδόν το νερό του και να μαγειρευτεί το ρύζι. Το αφήνουμε σκεπασμένο εκτός φωτιάς, να απορροφήσει όλο το νερό. • Όταν είναι έτοιμη η μαγειρίτσα, τραβάμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μάραθο που κρατήσαμε. Τη σερβίρουμε με το λευκό πιλάφι.