Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΡεγκοσαλάτα µε πετιµέζι
Ab logo
  • Ρεγκοσαλάτα µε πετιµέζι

Ρεγκοσαλάτα µε πετιµέζι

από AB FOODSTORIES
Για το Πασχαλινό Τραπέζι

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Σαλάτα
Ρεγκοσαλάτα µε πετιµέζι

Θα χρειαστώ υλικά για 1 μερίδες

1 μερίδες
  • 2 πατάτες
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ. σ. νερό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 φιλέτα καπνιστής ρέγκας, κομματιασμένα
  • χυμός και ξύσμα από 1/2 λεμόνι, ακέρωτο
  • 4 κ. σ. πετιμέζι

Ας μαγειρέψουμε

• Σε ένα μικρό τηγάνι αχνίζουμε για 2 – 3’ το κρεμμύδι στο νερό, μέχρι να μαλακώσει και να εξατμιστεί το νερό. Αφήνουμε κατά μέρος. • Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό, για 30 – 40’, μέχρι να μαλακώσουν. Τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και τις λιώνουμε με το πρες πουρέ ή με ένα πιρούνι. • Ρίχνουμε στο μπλέντερ τη ρέγκα, τα αχνισμένα κρεμμύδια, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ελάχιστο αλάτι, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και τα πολτοποιούμε καλά για 2’, μέχρι να φτιάξουμε έναν λείο και σφικτό πολτό. Αδειάζουμε τον πολτό σε ένα μπολ, προσθέτουμε τις λιωμένες πατάτες και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλια για 3-4’ μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. • Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε τη ρεγκοσαλάτα στο ψυγείο για 1 ώρα, μέχρι να σφίξει και να αναμειχθούν καλά τα αρώματά της. • Αφαιρούμε τη μεμβράνη, ραντίζουμε με το πετιμέζι και σερβίρουμε αμέσως.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Σαλάτα
  • Ρεγκοσαλάτα µε πετιµέζι