facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΡεβιθάδα με καρότα, κουρκουμά και λεμόνι
Ab logo
  • Ρεβιθάδα με καρότα, κουρκουμά και λεμόνι
Ρεβιθάδα με καρότα, κουρκουμά και λεμόνι

Ρεβιθάδα με καρότα, κουρκουμά και λεμόνι

από AB FOODSTORIES
Εύκολη
>60'
4/5
Χαμηλό

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

1 μερίδα
  • 250 γρ. ρεβίθια, μουσκεμένα όλη νύχτα σε κρύο νερό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1,5 φλ. ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
  • 4 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο (ή 2 γεμάτες κ.σ. ξερό)
  • 4 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.γ. κουρκουμάς, σε σκόνη
  • 300 γρ. καρότα, περασμένη από την ψιλή πλευρά του τρίφτη
  • 2 λίτρα νερό
  • αλάτι
  • 60 γρ. χυμός λεμονιού (Για το δέσιμο της ρεβιθάδας)
  • πιπέρι
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο (Για το δέσιμο της ρεβιθάδας)
  • ξύσμα από 1 λεμόνι (Για το δέσιμο της ρεβιθάδας)
  • 1 ξύσμα από φλούδα πορτοκαλιού (Για το δέσιμο της ρεβιθάδας)
  • 4 - 5 ίνες κρόκος Κοζάνης (Για το δέσιμο της ρεβιθάδας)
  • 250 γρ. ρεβίθια, μουσκεμένα όλη νύχτα σε κρύο νερό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1,5 φλ. ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
  • 4 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο (ή 2 γεμάτες κ.σ. ξερό)
  • 4 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.γ. κουρκουμάς, σε σκόνη
  • 300 γρ. καρότα, περασμένη από την ψιλή πλευρά του τρίφτη
  • 2 λίτρα νερό
  • αλάτι
  • 60 γρ. χυμός λεμονιού (Για το δέσιμο της ρεβιθάδας)
  • πιπέρι
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο (Για το δέσιμο της ρεβιθάδας)
  • ξύσμα από 1 λεμόνι (Για το δέσιμο της ρεβιθάδας)
  • 1 ξύσμα από φλούδα πορτοκαλιού (Για το δέσιμο της ρεβιθάδας)
  • 4 - 5 ίνες κρόκος Κοζάνης (Για το δέσιμο της ρεβιθάδας)

Ας μαγειρέψουμε

• Στραγγίζουμε τα ρεβίθια, τα ξεπλένουμε καλά με νερό και τα στραγγίζουμε ξανά. • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το δεντρολίβανο και τη δάφνη. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά για 5 - 6 λεπτά, μέχρι τα μυρωδικά να σκορπίσουν το άρωμά τους. Ρίχνουμε τα ρεβίθια, ανακατεύουμε για να γυαλίσουν από το λάδι και ρίχνουμε το νερό. • Το αφήνουμε να πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τα ρεβίθια για 1 1/2 - 2 ώρες, με σκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσουν καλά χωρίς όμως να διαλύονται. Αν χρειαστεί μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμη (ζεστό) νερό στη διάρκεια του μαγειρέματος, αν και γενικώς θέλουμε η σούπα να είναι χυλωμένη και πυκνή. • Περίπου 15 λεπτά πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα τριμμένα καρότα και αλάτι και ανακατεύουμε. • Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και πετάμε τη δάφνη και τα κλαδάκια του δεντρολίβανου (τα φύλλα θα έχουν σκορπίσει στο φαγητό). Παίρνουμε με την κουτάλα της σούπας μία δόση από τη ρεβιθάδα και τη χτυπάμε στο μούλτι. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τα ξύσματα και τον κρόκο και χτυπάμε ξανά για 30 δευτερόλεπτα. • Αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με τη ρεβιθάδα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Μεσογειακή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό,Βραδινό
Χειμώνας
Κυρίως πιάτο