Ρεβιθάδα στη γάστρα με ντοματίνια και χωριάτικο λουκάνικο
από AB FOODSTORIES
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
>60'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
5 στα 5Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες
- 1/2 κιλό ρεβίθια μουσκεμένα αποβραδίς σε ζεστό νερό
- 3 λουκάνικα χωριάτικα, σε χοντρές ροδέλες
- 2 κρεμμύδια ξερά, τριμμένα
- 100 ml λευκό κρασί
- 2 πιπεριές Φλωρίνης, σε κομμάτια
- 1/4 κ. γ. μπούκοβο καυτερό ή όσο μας αρέσει
- 500 γρ. ντοματίνια
- 400 ml ζεστό νερό
- 70 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7069964
7140578
7064224
7087788
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Σουρώνουμε τα ρεβίθια που έχουμε μουσκέψει και τα ρίχνουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα. Τα σκεπάζουμε με άφθονο νερό και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα σιγοβράζουμε για 45 - 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα λουκάνικα με το μισό ελαιόλαδο, ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν και τα βάζουμε σε ένα πιάτο. Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Βάζουμε σε μια γάστρα τα ρεβίθια, τα κομμάτια λουκάνικου, το κρεμμύδι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τις πιπεριές, το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι και το ζεστό νερό. Σκεπάζουμε και ψήνουμε για 35-40 λεπτά. Βγάζουμε τη γάστρα από τον φούρνο, προσθέτουμε τα ντοματίνια, λίγο ζεστό νερό, αν χρειάζεται, και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10-15 λεπτά ακόμα.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7069964
7140578
7064224
7087788
Για δες 4 ακόμη προϊόντα