Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΡεβίθια με κότσι στο φούρνο
Ab logo
  • Ρεβίθια με κότσι στο φούρνο

Ρεβίθια με κότσι στο φούρνο

από Σιμόνη Καφίρη, Κωσταντίνος Μπάρδης

Δυσκολία

Δύσκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Υψηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Ρεβίθια με κότσι στο φούρνο

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες

6 μερίδες
  • 3 κλαδάκια σέλινο,ψιλοκομμένο
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Αλάτι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 καρότα, σε ροδέλες
  • 1/2 κιλό ρεβίθια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 2,5 κιλά περίπου κότσι μοσχαρίσιο (με κόκαλα,μεδούλι και ψαχνό),κομμένο σε έξι μερίδες
  • 3 (χυμό) λεμόνια,

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Σέλινο Ελληνικό
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064311
  • Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064248
  • ΚΑΡΟΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063927
  • Ας μαγειρέψουμε

    Μουσκεύουμε τα ρεβίθια σε μπόλικο νερό για 12 ώρες. Τα βράζουμε στο νερό που μούλιασαν περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι σχεδόν να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε και κρατάμε το νερό που έβρασαν. Στο μεταξύ ξεπλένουμε το κότσι, το βάζουμε σε κατσαρόλα και το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι, το σέλινο, τα καρότα και τα σκόρδα. Όταν ροδίσει, μεταφέρουμε τα κομμάτια μαζί με τα αρωματικά και το ελαιόλαδο σε πήλινο σκεύος με καπάκι ή γάστρα και ρίχνουμε τα βρασμένα ρεβίθια μαζί με το νερό που έβρασαν. Θα πρέπει το νερό μόλις που να σκεπάζει το φαγητό. Αλατοπιπερώνουμε. Κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι.

    Φτιάχνουμε αν θέλουμε ένα ζυμαράκι από αλεύρι και νερό, το πλάθουμε σε κορδόνι και το κολλάμε στην ένωση της γάστρας με το καπάκι της. Βάζουμε τη γάστρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 250ºC και ψήνουμε για 40 λεπτά. Χαμηλώνουμε κατόπιν τη φωτιά στους 150ºC και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 3 ώρες ακόμα. Σπάμε το ζυμαράκι. Δοκιμάζουμε στο αλάτι και περιχύνουμε το χυμό λεμονιού. Πασπαλίζουμε το φαγητό με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμα. Σερβίρουμε το φαγητό σε πιατέλα, χωρίς τα κόκαλα -το κρέας ήδη έχει ξεκολλήσει- βγάζουμε το μεδούλι από τα κόκαλα και το ανακατεύουμε στα ρεβίθια.

    Tip *Αν δεν έχετε γάστρα με καπάκι, μπορείτε να ψήσετε το φαγητό σε ταψί και να το σκεπάσετε με αλουμινόχαρτο. Κάθε τόσο θα το περιχύνετε με τα υγρά του ταψιού.

    *Μπορείτε να φτιάξετε το φαγητό σε κατσαρόλα πολύ καλά σκεπασμένη, στο μάτι της κουζίνας και σε πολύ χαμηλή φωτιά.

    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Ελληνική
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Άλλο
    Όλες οι εποχές
    Κυρίως πιάτο
    • Ρεβίθια με κότσι στο φούρνο

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Σέλινο Ελληνικό
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064311
  • Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064248
  • ΚΑΡΟΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063927