Ρεβίθια σαλάτα με μελιτζάνες, τομάτες και δενδρολίβανο
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
>60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
3 στα 5
Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 300 γρ. ρεβίθια
- 1 κλαράκι δενδρολίβανο για να βράσουν τα ρεβίθια
- 1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα κομμένη σε κομμάτια
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο (για το τηγάνι και για τη σαλάτα)
- 2 τομάτες ώριμες σφιχτές, ξεφλουδισμένες κομμένες σε φέτες
- κορφούλα δενδρολίβανου (για διακόσμηση και για άρωμα)
- πιπέρι
- Αλάτι
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
Ας μαγειρέψουμε
Μουλιάζετε τα ρεβίθια από την προηγούμενη. Την επομένη τα βράζετε μέσα σε νερό με αλάτι και ένα κλαράκι δενδρολίβανου. Τα στραγγίζετε. Βουτάτε τις τομάτες σε νερό που βράζει. Τις αφήνετε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζετε. Τις κόβετε σε φέτες και αφαιρείτε τους σπόρους με προσοχή για να μην τις λιώσετε. Αφήνετε τις μελιτζάνες μέσα σε νερό με αλάτι να ξεπικρίσουν.Τις στραγγίζετε και τις σοτάρετε στο μισό ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Τις αφήνετε σε χαρτί κουζίνας να φύγει το λάδι τους. Μεταφέρετε τα ρεβίθια σε μπολ σαλάτας και προσθέστε τις μελιτζάνες και τις φέτες τομάτας. Ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και τα ανακατεύετε όλα μαζί απαλά. Φυτεύετε μέσα στη σαλάτα 3-4 κορφούλες από φρέσκο δενδρολίβανο για άρωμα και σερβίρετε.