Τούρτα με λαχανικά
Μέτρια, 31'- 60'
Ανακατεύουμε το ¼ του φλιτζανιού από το ελαιόλαδο με το μισό χυμό λεμονιού και περιχύνουμε τα ρεβίθια. Τα ανακατεύουμε με τις πιπεριές και τα αφήνουμε στη σαλατιέρα. Φτιάχνουμε εν τω μεταξύ τη σάλτσα.
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι με λίγο αλάτι και πιπέρι, το μαϊντανό, λίγο θυμάρι και σχοινόπρασο. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε λίγο-λίγο ελαιόλαδο, εναλλάξ με το λεμόνι, ελέγχοντας ότι το απορροφά το μίγμα. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε στο μίγμα τη μουστάρδα και το horse-radish. Ανακατεύουμε ένα μέρος της σάλτσας με τη σαλάτα των ρεβιθιών και προσθέτουμε τις πέστροφες, τις αντζούγιες και τις ελιές. Σερβίρουμε την υπόλοιπη σάλτσα σε σαλτσιέρα.
Tip Μπορείτε να φτιάξετε τη σάλτσα από την προηγούμενη μέρα και να τη διατηρήσετε στο ψυγείο μέσα σε γυάλινο βάζο.