Ρεβίθια σαλάτα με πέστροφες καπνιστές και μουσταρδένια σάλτσα
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
>60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
5 στα 5
Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 1/2 κιλό ρεβίθια βρασμένα
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- τσάιβς(σχοινόπρασο)
- αλάτι (για τη σάλτσα)
- 3 κουταλιές σούπας horse-radish (Αγριοράπανο) (για τη σάλτσα)
- 2/3 φλιτζάνι χυμό λεμονιού (για τη σάλτσα)
- 2,3 φλιτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
- 1 φλιτζάνι μουστάρδα τύπου Ντιζόν (για τη σάλτσα)
- 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο (για τη σάλτσα)
- 60 γρ. φιλέτα αντσούγιας
- 1 μέτριο κρεμμύδι,ψιλοκομμένο (για τη σάλτσα)
- 1 φλιτζάνι ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες σεροδέλες
- 250 γρ. πέστροφα καπνιστή
- 2 κόκκινες πιπεριές σε λεπτές λωρίδες
- 2 πράσινες σε λεπτές λωρίδες
- Θυμάρι
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
Ας μαγειρέψουμε
Ανακατεύουμε το ¼ του φλιτζανιού από το ελαιόλαδο με το μισό χυμό λεμονιού και περιχύνουμε τα ρεβίθια. Τα ανακατεύουμε με τις πιπεριές και τα αφήνουμε στη σαλατιέρα. Φτιάχνουμε εν τω μεταξύ τη σάλτσα.
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι με λίγο αλάτι και πιπέρι, το μαϊντανό, λίγο θυμάρι και σχοινόπρασο. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε λίγο-λίγο ελαιόλαδο, εναλλάξ με το λεμόνι, ελέγχοντας ότι το απορροφά το μίγμα. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε στο μίγμα τη μουστάρδα και το horse-radish. Ανακατεύουμε ένα μέρος της σάλτσας με τη σαλάτα των ρεβιθιών και προσθέτουμε τις πέστροφες, τις αντζούγιες και τις ελιές. Σερβίρουμε την υπόλοιπη σάλτσα σε σαλτσιέρα.
Tip Μπορείτε να φτιάξετε τη σάλτσα από την προηγούμενη μέρα και να τη διατηρήσετε στο ψυγείο μέσα σε γυάλινο βάζο.