facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΡεβιθόσουπα λεμονάτη με κριθαράκι
Ab logo
  • Ρεβιθόσουπα λεμονάτη με κριθαράκι
Ρεβιθόσουπα λεμονάτη με κριθαράκι

Ρεβιθόσουπα λεμονάτη με κριθαράκι

από #MadeWithAB
Οι σούπες του φθινοπώρου
Εύκολη
>60'
5/5
Χαμηλό

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

6 μερίδες
  • 1 κιλό ρεβίθια
  • 1 μαγειρική σόδα
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 4 γαρίφαλα
  • 200 g κριθαράκι μέτριο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κιλό ρεβίθια
  • 1 μαγειρική σόδα
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 4 γαρίφαλα
  • 200 g κριθαράκι μέτριο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι
  • χυμός από 1 λεμόνι

Ας μαγειρέψουμε

1. Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε μια λεκάνη με άφθονο κρύο νερό και τη σόδα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τα ρεβίθια να φουσκώσουν. 2. Την επομένη τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε πολύ καλά σε ένα σουρωτήρι και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε μπόλικο κρύο νερό που να τα καλύψει κατά τουλάχιστον 5-6 εκ. και τα αφήνουμε να πάρουν βράση σε δυνατή φωτιά. Ξαφρίζουμε για περίπου 20’ ή μέχρι να σταματήσει να βγαίνει αφρός, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τα γαρίφαλα και τη δάφνη. 3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε τα ρεβίθια για 1 ώρα. 4. Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε για 2-3’ συνεχώς για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 20’ μέχρι να γίνει και το κριθαράκι. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Σούπα