facebook-pixel
Ab logo
  • Ρεβιθόσουπα με σέλερι
Ρεβιθόσουπα με σέλερι

Ρεβιθόσουπα με σέλερι

από Πηγή ΑΒ Μagazine
Μέτρια
>60'
5/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

6 μερίδες
  • 3 φλιτζάνια τσαγιού ρεβίθια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι λεπτοκομμένο
  • 1 βλαστό σέλερι ή φλιτζάνι τσαγιού σελινόριζα κομμένο σε φέτες
  • 1 κουταλάκι γλυκού καυτερή πάπρικα
  • 1 κουταλάκι γλυκού τριμμένο κύμινο
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο λεμόνι (χυμό)
  • 3 φλιτζάνια τσαγιού ρεβίθια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι λεπτοκομμένο
  • 1 βλαστό σέλερι ή φλιτζάνι τσαγιού σελινόριζα κομμένο σε φέτες
  • 1 κουταλάκι γλυκού καυτερή πάπρικα
  • 1 κουταλάκι γλυκού τριμμένο κύμινο
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο λεμόνι (χυμό)

Ας μαγειρέψουμε

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε νερό όλη νύχτα και το πρωί τα σουρώνουμε. Τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το δαφνόφυλλο, 1 ½ λίτρο νερό και μισή κουταλιά αλάτι. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν ώσπου να μαλακώσουν (περίπου μία ώρα). Σουρώνουμε, αφαιρούμε το δαφνόφυλλο και κρατάμε τρία φλιτζάνια από το ζουμί. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Αφού κάψει το λάδι, ρίχνουμε το σέλερι και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά ρίχνοντας στο τέλος και τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε τα ρεβίθια, ανακατεύοντας καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε το ζουμί τους. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 20 λεπτά, ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού και τη σερβίρουμε ζεστή.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Νηστίσιμα
Άλλο
Όλες οι εποχές
Σούπα

Βάλε στο καλάθι υλικά για 6 μερίδες

  • Κρεμμύδι Κατεψυγμένο 100gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7081527
  • Κύμινο Τριμμένο 35 gr
    35 γρ
    33,71 €/ κιλ
    €1,18
    7064486
  • Σελινόριζες Εισαγωγής
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063944